Yeni yıl gelmeden zammı geldi! Fiyatlar değişti…

Yeni yıl öncesi marketlerdeki fiyat etiketleri değişmeye başladı. Asgari ücrete ve emeklilere zam yapılmadan, birçok market ürün fiyatlarını arttırdı.

5

Pek çok market, 2025 yılına yaklaşmadan asgari ücret ve emeklilere zam yapılmadan ürün fiyatlarını artırmaya başladı. Bu durum, etiketlerdeki değişikliklerle birlikte gözlerden kaçmadı.

Türkiye Gazetesi'nde yer alan habere göre, ayçiçeği yağı, zeytinyağı, peynir, süt ve süt ürünleri, çay, şeker, tuvalet kâğıdı ve peçetelerde etiket değişikliği yapıldı. Bazı market çalışanları, bu değişikliklerin başladığını doğruladı. Ayrıca, marketler arasında fiyat farklılıkları artmaya başladı; aynı bölgede, hatta aynı caddedeki iki markette aynı ürünün fiyatında 51 lira fark tespit edildi.

Bir zincir mağazanın bölge müdürü, zamları şu sözlerle savundu: 

"Üretim ve girdi maliyetlerindeki artış, depolama ve enerji giderleri raflara zam olarak yansıyor. Bu çok doğal… Lojistik giderleri de önemli bir zam sebebi. Geçen yıla göre ciddi değişimler yok, ancak belli gruplarda fiyatlar artıyor. Bunu yalnızca market kârı olarak görmemek gerek. Toptancı ve üreticiden gelen ürünler de zamlanıyor. Bu zamlar fırsatçılık değil, işletmelerin ayakta kalabilmesi için gerekli adımlar. Ayrıca iş yeri kiralarında da yüzde 60’ı geçen zamlar yapıldı. Bunların tamamı gider olarak ürün fiyatlarına yansıyor."