Şanlıurfa'da kaçakçılık ve organize suçlara yönelik operasyon: 8 tutuklama

Şanlıurfa’da jandarma ekipleri tarafından Viranşehir ve Siverek ilçelerinde silah kaçakçılarına yönelik 24 adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda çok sayıda uzun namlulu silah ve mühimmata ele geçirildi. Toplamda 27 kişi gözaltına alınırken, bunlardan 8'i tutuklanarak cezaevine gönderildi.

5

ŞANLIURFA- Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, ildeki huzur ve güvenliğin sağlanması amacıyla suç ve suçlularla mücadele çalışmalarının devam ettiğini duyurdu. 

Bu kapsamda Jandarma Genel Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı'nın koordinesinde, Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığı tarafından gerçekleştirilen geniş kapsamlı operasyonlar, Siverek ve Viranşehir ilçelerinde yer alan 24 adreste yapıldı.

Operasyonlar sonucunda, 18 tabanca, 9 AK-47 kalaşnikof piyade tüfeği, 9 av tüfeği, 1 kanans keskin nişancı dürbünü, 1.395 fişek, 20 kalaşnikof piyade tüfeği şarjörü ve 29 tabanca şarjörü ele geçirildi.

Operasyonlar sırasında, kasten öldürme suçundan on yıldan fazla süredir aranan 5 kişi ile uyuşturucu ve hırsızlık suçundan toplam 23 yıl hapis cezası bulunan 2 kişi yakalandı. Toplamda 27 kişi gözaltına alınırken, bunlardan 8'i tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Vali Şıldak, yapılan operasyonların suç ve suçlularla mücadeledeki kararlılıklarını gösterdiğini vurgulayarak, "Şanlıurfa'nın huzuru ve güvenliği için mücadelemiz sürecek" dedi.