Şanlıurfa’nın ilk yerli tekstil mağazası açıldı! Hedef 5 bin istihdam

Şanlıurfa’nın uluslararası yerli tek tekstil markası Yağız Tekstil, kent merkezinde ilk şubesini açarak büyük bir adım attı. Açılışta konuşan Yönetim Kurulu Başkanı Can Mustafa Coşkun, “Amacımız, beş yıl içinde YGZ ve B-DEER mağazalarını dünya genelinde açarak Urfa'nın ilk yerli markasını tanıtmak.” dedi. Coşkun ayrıca, iki yıl içinde çalışan sayısını 5 bine çıkararak, ürettikleri ipliği tamamen konfeksiyona dönüştürmeyi hedeflediklerini ekledi.

5

ŞANLIURFA - Yağız Tekstil, 9 yıl önce Şanlıurfa Organize Sanayi Bölgesi’nde 12 dönüm arazi üzerinde faaliyete geçmişti ve bu süreçte 280 kişiye istihdam sağladı. 2023 yılında örgü ve konfeksiyon yatırımları yaparak, üretilen ürünlerin yüzde 67’sini ihraç eden marka, “Made In Şanlıurfa” sloganıyla giyim dünyasına girdi.

Şirket, öncelikle fabrika içerisinde açtığı satış mağazasıyla bölge vatandaşlarını kalite ve ucuz giyimle buluşturmayı amaçladı. Şimdi ise Şanlıurfa’nın Bağlarbaşı Mahallesi’nde ilk mağazasını açarak, hedeflerini daha da ileriye taşıdı.

Açılışta konuşan Yağız Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Can Mustafa Coşkun, Şanlıurfa’daki tekstil yatırımlarının potansiyelini ve gelecekteki hedeflerini anlattı. 

Coşkun, bu adımlarla hem yerel ekonomiye katkıda bulunmayı hem de Urfa'nın tekstil sektöründeki yerini güçlendirmeyi planladıklarını vurguladı. 

COŞKUN: HEDEFİMİZ İKİ YIL İÇERİSİNDE ÇALIŞAN SAYISINI 5 BİNE ÇIKARMAK

Hedeflerinin iki yıl içerisinde çalışan sayısını 5 bine çıkararak, ürettikleri ipliği tamamen konfeksiyona dönüştürmek olduğunu söyleyen Coşkun, şunları söyledi:

“Yağız tekstil olarak 2015’ten 2021’e kadar dört tane yatırım yaptık. Yaklaşık 34 bin metrekarelik bir alanımız var. Tamamen iplik yatırım için yaptık. 2023 yılında örgü ve boya konfeksiyon olmak üzere ‘Madde in Şanlıurfa’ olmak üzere ürün üretmeye başladık. Konfeksiyonda ürettiğimiz ürünün yüzde 98’i ihracata gidiyor. Hedefimiz iki yıl içerisinde kadromuzu 5 bin kişiye çıkararak ürettiğimiz ipliğin tamamını konfeksiyona çevirmek. Asıl amacımız Urfa’da bir rol model olmak. En büyük hayalimiz ve gayemiz; Urfa’da bunun yapılabilir olduğunu diğer yatırımcılara göstererek onları yatırıma teşvik etmek.”

“KALİTEYİ UCUZA GİYMEK HERKESİN HAKKI”

Pamuk üretiminde dünya birincisi olan bir şehrin sanayi alanında geri kalmasını üzüntüyle karşıladığı kaydeden Coşkun, sözlerini şöyle tamamladı:

“Dünyada pamuk üretiminde dünya birincisi olan bir şehrin sanayisinin istenilen seviyeye gelmemesi bizleri üzüyor. Niyetimiz; 5 sene sonra dünyanın her tarafında YGZ ve B-DEER mağazalarını açarak Urfa’nın ilk yerli mağazasını tanıtmak. Şu anda 400 çalışanımız. Bütün ipliği konfeksiyona çevirebilirsek çalışan sayısını 5 bine çıkarmayı hedefliyoruz. Fabrikamızın içerisine açtığımız mağaza yoğun ilgi gördü. Müşteriler fabrikaya kadar gelemediklerini söyleyince merkezde böyle bir mağaza açmaya karar verdik. Gelecek seneye kadar 1 tane mağaza da açmayı hedefliyoruz. Kaliteyi ucuza giymek herkesin hakkı. Hedefimiz insanlar kaliteyi ucuza giymelerini sağlamak. En büyük hayalim Urfa’da çalıştırılmak üzere çalışan arayıp bulamamak.”