Erbakan'dan kesin mesaj: AK Parti ile birliktelik bitti

2023 seçimlerinde CHP ve Kılıçdaroğlu’na karşı Recep Tayyip Erdoğan’ı destekleyen YRP Genel Başkanı Fatih Erbakan, AK Parti ile birleşimi hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Erbakan, "Bir daha asla AK Parti ile iş birliği yapmayacağız."dedi.

5

Yeniden Refah Partisi (YRP), 2023 Milletvekili ve Cumhurbaşkanlığı Seçimlerinde Cumhur İttifakı ile birlikte hareket ederek Kemal Kılıçdaroğlu'na karşı Recep Tayyip Erdoğan’ı destekledi. Ancak yerel seçimde, ittifak olmadı. 

“ARTIK GÜVENMEMİZ MÜMKÜN DEĞİL” 

Yerel seçimlerin ardından AK Parti ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı YRP sert bir dille hedef almaya başladı ve bazı belediye başkanlarını transfer etti. Fatih Erbakan, artık AK Parti ile birlikte yola devam etmelerinin imkansız olduğu şu sözlerle açıkladı:

“2023’te ‘CHP’ye iktidarı teslim etmeyin’ dediler hem kendileri hem millet kurtulsun diye zeytin dalı uzattık. Seçimden sonra aynı tas aynı hamam devam ettiler, güvenimizi sarstılar. Bundan sonra yola müstakil devam edeceğiz. Bir daha asla AK Parti’yle olmayız, sağda üçüncü ittifak daha çok oy alır” dedi.

AK Parti ile ortak bir noktada buluşmalarının mümkün olmadığını yineliyen Erbakan, “Bizim çok samimi yaklaşımımıza, fedakarlığımıza ve ortada milletin huzurunda imzalanan bir mutabakat olmasına rağmen bunların hepsi hiçe sayıldı. Bu da bizim güvenimizi tamamen sarstı. O nedenle de bundan sonrası için bir birliktelik olması ihtimalini görmüyoruz. Artık onlarla ortak bir noktada buluşmamız mümkün gözükmüyor. Bu söylediklerinizin benzeri, hatta daha geniş çaplı bir versiyonu zaten 14 Mayıs mutabakatında vardı. O mutabakattaki maddelerin bir tanesi bile uygulanmadığı gibi pek çoğunda tam aksi istikamette hareket ettiler. Durum buyken bizim artık güvenmemiz mümkün değil” ifadelerini kullandı. 

ERBAKAN: FAKİR DAHA FAKİR, ZENGİN DAHA ZENGİN OLUYOR

YRP Genel Başkanı Fatih Erbakan, hükümeti eleştirmeye devam ederek," Vergiler artıyor, borçlanma artıyor, faiz ödemesi artıyor, zamlar artıyor. Fakir daha fakir, zengin daha zengin oluyor. Yani aynı tas, aynı hamam devam ettiler."dedi. T24’ten Cansu Çamlıbel’e konuşan Erbakan, “ Böyle bir tabloda da bizim tabii onlara daha fazla destek olmamız mümkün değildi. Bundan sonrası için bir birliktelik olması ihtimalini görmüyoruz ” dedi.

ERBAKAN: CUMHURBAŞKANI YAŞLANDI, YORULDU, YIPRANDI 

Yeniden Refah Partisi olarak Türkiye’de gerçek bir değişimin olması gerektiğine dair düşüncelerini dile getiren Erbakan, ”Bizim Türkiye'de bir değişim olması gerekiyor. Sayın Cumhurbaşkanı yaşlandı, yoruldu, yıprandı. Kadrosu yıprandı, yoruldu. Metal yorgunluğu konusunu yıllar önce söylemişti, şimdi artık metaller çok daha fazla yoruldu. Artık aktörlerin değişmesi gerektiğine, iktidarın değişmesi gerektiğine inanıyoruz. Millete verebilecek herhangi bir şeyleri kalmadı. Son şanslarını da maalesef ellerinin tersiyle ittiler. Bizim yaptığımız fedakarlığı maalesef değerlendirmediler. Bundan sonra artık bir fedakârlık daha yapmamız, tekrardan aynı masada onlarla oturmamız bizden beklenmemelidir. Perşembenin gelişi çarşambadan belli. Yaptıklarınız yapacaklarınızın teminatı. Dolayısıyla Türkiye'de artık mevcut iktidarla bir yere varılması mümkün değil. Bir değişim gerekiyor. Halk da artık aktörlerin de anlayışın da bu kadronun da değişmesi gerektiğini düşünüyor. 2028’e kadar ne milletin ne iktidarın dayanabileceğini düşünüyoruz” şeklinde konuştu.