Şanlıurfa AK Parti'de 'müsaade istemenin' yeni versiyonu!

AK Parti'de bayrak değişimi sırasında yaşanan gerginlik yeni bir versiyon ile kamufle edilmeye başlandı. Geçmiş dönemlerde görevden alınanların açıklamalarından rahatsız oldukları için kişilerin istifa ettikleri açıklanırdı. Sonraki dönemlerde ise görevden alınmanın adı istifa yerine müsaade istemek oldu. Şimdilerde ise yeni bir söylem gelişti. O da "Görevi tamamlamak."

5

ŞANLIURFA- AK Parti Şanlıurfa İl Başkanlığı'nda Mehmet İlhami Günbegi döneminin başlaması ile ilçelerde değişim rüzgarı geçmişe nazaran ‘ılımlı’ esiyor.

Partide il başkanlığında yaşanan değişimlerin ardından daha önce ilçe başkanlıklarında görevden almalar yaşanıyor, görevden alınan kişilerin açıklamalarındaki tepki söylemleri parti içerisinde rahatsızlığa neden oluyordu. Hal böyle olunca sonraki dönemlerde görevden alınmanın adı müsaade istemek oldu. Şimdilerde ise yeni bir açıklama söylemi gelişti. Bunun adı görevi tamamlamak…

Şanlıurfa'da yeni dönemin başlamasının ardından ilçe başkanlıklarında görevini tamamladığını söyleyen başkan sayısı 6 oldu. Hilvan, Siverek, Halfeti, Ceylanpınar, Birecik ve Harran ilçe başkanları aynı ifade ile bayrağı teslim edeceklerini açıkladı. Tüm başkanlar “ilçe başkanlığı görevimi Genel Merkezle yapmış olduğumuz istişareler neticesinde tamamlamış bulunuyorum” diyerek açıklama yaptı.

Partinin bu nazikçe görevden alma şekli, ılımlı bir hava estiriyor.