Şanlıurfalı gençlerden TEKNOFEST'te büyük başarı! Finale yükseldiler

Halfeti'de Argıl Çok Programlı Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri Mersin'de düzenlenen TEKNOFEST yarışmasında "İnsansız Su Altı Sistemleri" projesi ile finale kaldı.

5

Şanlıurfa’nın Halfeti ilçesindeki Argıl Çok Programlı Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri büyük bir başarıya imza attı.

Mersin Olimpik Yüzme Havuzunda 17-20 Eylül arasında gerçekleştirilen ‘İnsansız Su Altı Sistemleri Yarışması’nda 45 takım, 451 yarışmacı mücadele ediyor. Yarışmaya Şanlıurfa'dan da Halfeti ilçesindeki Argıl Çok Programlı Anadolu Lisesi katıldı. Şanlıurfalı yarışmacılar, TEKNOFEST yarışmasında tüm aşamaları geçerek finale kalmayı başardı.

Bu büyük başarı Şanlıurfa’nın eğitim dünyasında heyecan oluşturdu. Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğü konuya dair yaptığı açıklamada "Halfeti İlçesi Argıl Çok programlı Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri, Mersin'de düzenlenen TEKNOFEST yarışmasında "İnsansız Su Altı Sistemleri" alanında tüm aşamaları başarılı bir şekilde tamamlayarak finale kalan takımlar arasında ilimizi temsil edeceklerdir" denildi.

YARIŞMADA ÖDÜL

20 Eylül'de sona erecek yarışmada temel kategoride birinci olan takıma 150 bin, ikinci takıma 120 bin ve üçüncü takıma 100 bin lira ödül verilecek. İleri kategoride ise ilk sıradaki takım 200 bin, ikinci 150 bin ve üçüncü 120 bin lira kazanacak.