PTT erişim ağı ile dünyayı sarıyor

Türkiye, posta sektörünün geleceğini şekillendirmek üzere önemli bir foruma ev sahipliği yapıyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Avrupa ve Orta Asya’dan posta sektörünün en üst düzey temsilcilerini bir araya getiren UPUBölgesi Strateji Forumu'nda, küresel iş birliğinin geliştirilmesi için atılması gereken adımları vurguladı.

5

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Evrensel Posta Birliği’nin (UPU) 9 Ekim 1874’te kurulduğunu ve bu köklü birliğin tarihçesi ile Türkiye’nin posta sektörü üzerindeki etkisine değindi. PTT’nin Evrensel Posta Birliği’nin kurucu üyelerinden biri olarak, birliğin faaliyetlerinde uzun yıllardır aktif rol oynadığını belirtti. “PTT, 184 yıl süren köklü geçmişi ve güçlü yapısıyla posta hizmetlerinde önemli bir yere sahip” diyen Bakan Uraloğlu, bu deneyimin forumda da büyük bir avantaj sağlayacağını ifade etti.

Forumun amacı, UPU’nun küresel posta ağını oluşturma ve geliştirme sürecindeki rolünü artırmak. Uraloğlu, bu forumda ele alınacak üç ana temayı da detaylandırdı: küresel bağlantı ve iş birliğinin güçlendirilmesi, sektördeki dönüşüm ve büyümenin desteklenmesi, ve posta sektöründe kapsayıcılık ve dayanıklılığın artırılması. Bu temalar, 2026-2029 dönemini kapsayan Dubai Stratejisi için temel bir çerçeve sunacak.

Bakan Uraloğlu, forumda ayrıca üye ülkelerin temel politikalarını, küresel posta pazarındaki verimlilik artışını, sınır ötesi tedarik zincirlerinin optimizasyonunu ve teknolojik yeniliklerin nasıl entegre edileceğini ele alacaklarını belirtti. Ayrıca, PTT’nin dünya genelinde ulaştırma yaptığı 210’dan fazla noktayı ve çeşitli uluslararası kuruluşlarla olan ilişkilerini de vurguladı.

“PTT, sadece yerel değil, uluslararası alanda da güçlü bir oyuncu” diyen Uraloğlu, Türkiye’nin posta ve lojistik sektöründeki geniş ağının yanı sıra, dijitalleşme ve teknolojik gelişmelerle de sektörü desteklemeyi sürdüreceklerini belirtti.

Türkiye’nin yaşadığı büyük afetlere atıfta bulunarak, PTT’nin kriz anlarındaki etkili yardımlarına dikkat çekti. Uraloğlu, bu forumun, tüm paydaşlar için verimli ve faydalı olmasını dileyerek, global posta sektörünün geleceğine dair umut dolu mesajlar verdi.

Forum, küresel posta sektörünün gelişimine dair stratejik planların şekilleneceği bir zemin sunarken, Türkiye’nin bu sürece katkıda bulunma kararlılığını da gözler önüne serdi.