Şanlıurfalı vekilin üzerine emniyet aracı sürüldü iddiası

Polonez fabrikası işçileri iddiaya göre sendikalı oldukları gerekçesiyle işten çıkarıldığı için bir süredir eylem yapıyordu. CHP Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal, dün fabrika önünde eylem yapan işçilere destek vermek amacıyla bir ziyaret gerçekleştirdi. Ziyaret esnasında Tanal’ın, Çatalca Emniyet Müdürü ile görüşmek istediği sırada üzerine emniyet aracı sürüldüğü iddia edildi.

5

İSTANBUL- İstanbul’un Çatalca ilçesinde bulunan polonez fabrikasında sendikalı işçiler, Tekgıda-İş Sendikası'na üye oldukları için işten çıkarıldıklarını iddia ederek, fabrika önünde bir süredir eylemlerini sürdürüyor.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Şanlıurfa Milletvekilli Mahmut Tanal dün eylem yapan işçileri destek için ziyaret etti. 

Ziyaret sırasında, Çatalca Emniyet Müdürü ile görüşmek isteyen Tanal’ın üzerine emniyet aracı sürüldüğü iddia edildi.

Tekgıda-İş Sendikası'nın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "Polonez direnişine destek ziyaretinde bulunan CHP Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal, Çatalca Emniyet Müdürü ile görüşmek isterken üzerine emniyet aracı sürüldü" ifadelerine yer verildi.

TANAL: POLONEZ İŞÇİLERİNİN YANINDAYIZ

CHP'li vekil Tanal ise sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, "Halkın sağlığıyla oynayan, işçilerin sendikal haklarını kullanmasını engelleyen Ürdün sermayeli Polonez firmasına karşı Sağlık Bakanlığı'nı, Tarım ve Orman Bakanlığı'nı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nı göreve davet ediyorum! Haklı mücadelelerinde Polonez işçilerinin yanındayız" dedi.

Şanlıurfalı vekilin üzerine emniyet aracı sürüldü iddiasıhttps://t.co/UvgpHqWX1j#sanliurfa #destek #fabrika #işçi #urfahaber #emniyetmüdürü #mahmuttanal #istanbul #sondakika pic.twitter.com/2jO5Wy49vb

— Gazete İpekyol (@gazeteipekyol) September 13, 2024