Şanlıurfa'da biyomedikal teknik servis birimi kuruluyor

Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü, dikkat çeken bir yeniliğe imza atıyor. Müdürlük, çocuk hastanesinin ek binasını modern bir biyomedikal teknik servis merkezine dönüştürüyor.

5

ŞANLIURFA - Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü, çocuk hastanesinin ek binasını, merkezi biyomedikal teknik servis birimine dönüştürecek. 

İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Abdullah Solmaz, hizmet başkanlarıyla birlikte merkezi birimin inşaatında incelemelerde bulunarak çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı. 

Üç katlı binanın iki katı merkezi biyomedikal teknik servis birimi olarak kullanılacağı, üst katının ise göçmen sağlığı birimi olarak kullanacak.

SOLMAZ: GÜVENİLİR CİHAZLARLA PERSONEL VE DOKTOR KADROSUNUN VERİMLİLİĞİ ARTACAKTIR

İl Müdürü Solmaz, kurulacak bu birimin, il genelindeki sağlık cihazlarının bakım ve onarımlarını düzenli olarak yaparak, cihazların kullanım ömrünü uzatacağını ve arızalardan kaynaklı zaman kaybını minimuma indireceğini belirtti. 

Cihazların hatalı kullanımından kaynaklanan sorunların periyodik bakım sırasında tespit edileceğini ve gerekli uyarıların yapılacağını vurgulayan Solmaz, şunları kaydetti:

“İlimizde kurulacak bu birim ile il genelinde HEK ‘e ayrılacak cihazları kontrol ederek, Medikal cihazların bakımlarının ve onarımlarının yapılması veya yaptırılmasını sağlanacak. Firmalara bakım onarım ve arıza tespiti için giden ve gelen cihazların takibini yapacak. Medikal cihazların yönetmeliklere uygun olarak kalibrasyon işlemlerinin takip edilecek .Bu şekilde Cihazların kullanım ömrünün uzaması sağlanır, cihaz kullanım maliyetlerimiz azalacak.Arızalar sebebiyle meydana gelecek zaman kaybı minimuma inecek Hatalı kullanım, hatalı sarf kullanımı varsa periyodik bakım sırasında fark edilip gerekli uyarılar yapılır, Cihaz yazılımları güncel tutulur, Yetkili olmayan firmaların cihaza müdahalelerinin önüne geçilmiş olacak, Arızalı olarak saptanan cihazların onarım ve kalibrasyonunun yapılması güvenilir cihazlarla personel ve doktor kadrosunun verimliliği artacaktır”