İkinci Kobani davası ertelendi!

HDP'li 5 eski vekilin 38'er kez ağırlaştırılmış müebbet hapisle yargılandığı İkinci Kobani Davası'nda, eski HDP milletvekili Hüda Kaya hakkındaki adli kontrol tedbirlerinin devamına karar verilirken bir sonraki duruşma 5 Kasım’a ertelendi.

5

6-8 Ekim 2014'deki protestolar nedeniyle eski HDP milletvekilleri Hüda Kaya, Serpil Kemalbay, Fatma Kurtulan, Pero Dündar ve Garo Paylan için 38'er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis talep edilen davanın duruşması Ankara 22’nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. 

Sincan Cezaevi Kampusu’ndaki salonda yapılan duruşmaya, tahliye edilen siyasetçi Hüda Kaya Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı. Siyasetçilerin avukatları da duruşmada hazır bulundu. 

Mezopotamya Ajansı'nın aktardığına göre mahkeme heyeti; MİT, Diyanet İşleri Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın yanı sıra pek çok bakanlık ve kurumun davaya katılma talibinde bulunduğunu açıkladı. 

Savunmaların ardından ara karar oluşturan mahkeme, Kaya’ya dönük devam eden adli kontrol uygulamasının kaldırılması talebini reddetti. 

38'ER KEZ AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET TALEBİ

Kobai Davası'nın 16 Mayıs'ta görülen karar duruşmasından beş gün sonra eski HDP milletvekilleri Hüda Kaya, Fatma Kurtulan, Garo Paylan, Pero Dündar ve Serpil Kemalbay hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianame 21 Mayıs'ta Ankara 22. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilmişti.

Eski vekiller hakkında 38'er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep ediliyor.

Bir sonraki duruşma ise 5 Kasım saat 10.00’a ertelendi.