Tefeciden aldı 1 milyon lira: El konulan malı 30 milyon lira

Akçakale’de bir vatandaş 4 yıl önce tefeciden aldığı 1 milyon lira karşılığında piyasa değeri 30 milyon lira olan 7 iş yeri 2 daire ve 1 arsanın gittiğini iddia etti. İlçede birçok kişiyi dolandıran kişiler hakkında şikayetçi olduğunu belirten Mustafa Güler malların geri verilmesi ve bu kişilerin bir an önce yargılanmalarını istedi.

5

Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesinde 50 yaşındaki Mustafa Güler isimli vatandaş Gazete İpekyol’a, kardeşinin 4 yıl önce tefecilere giderek faiz karşılığında 1 milyon lira borç para aldığını ve sonrasında nasıl mağduriyet yaşadıklarını anlattı. 

Borcu karşılığında ailelerine ait, sattıkları 3 dükkan ile birlikte 7 işyerini tefecilere kaptırdıklarını kaydeden Güler, “bu borç karşılığında ödeme yapmak istediysek de tefeciler kardeşimin teminat olarak gösterdiği taşınmaz mülklerin tapularını iade etmedi.” dedi. Mustafa Güler ve şimdi İstanbul’da oto yıkamacılık yapan 43 yaşındaki İsmail Güler 4 yıldır hukuk mücadelesi veriyor.

MUSTAFA GÜLER: 7 İŞ YERİ 2 DAİRE VE 1 ARSA TEFECİLERİN ELİNDE

Çok mağdur olduklarını ve bütün mal varlıklarının tefecilerin elinde olduğunu belirten İsmail Güler’in ağabeyi Mustafa Güler,”Tefecilikle ilgili 4 yıldır sorun yaşıyoruz. Akçakale’de kendini iş adamı olarak tanıtan biri var.  Psikolojik sorunlar yaşayan İsmail Güler adında bir kardeşim var. Kardeşim aile bireylerinden yani bizden habersiz kendini iş adamı olarak tanıtan bu tefecilerden 2020 yılında 1 milyon lira para almış. Elinde değerli tapular var, bir tanesi Akçakale Devlet Hastanesinin karşısında olan bir tapu. Bu tapu içerisinde 4 tane eczanesi olan bir tapuyu kaptırmış. Ve bu tapuyu onlar adlarına geçirince üzerine çöktüler.  Biz karşı tarafa tapumuzu verin alacağınız borcu ne kadarsa karşılığını hatta iki katını üç katıntıda ödeyelim dediğimiz halde onlar yanaşmadı. 4 yıldır biz bunları mahkemeye verdik. Mahkeme savcılık bu kapsamda operasyon düzenledi çek –senet ve silah yakaladılar. Daha önceden bir tefecilik davaları daha var. Ses kayıtları var bizde. Ses kayıtlarında her şey anlatılmakta. Zamanında bizler bu parayı vermişiz söylediğimiz tarihte paramız ödenmediğinde mal varlığına çökeceğiz şeklinde ses kayıtları var yaptıkları açık açık ortada.” dedi.

DAİRELERİN PİYASA DEĞERİ 30 MİLYON LİRA

“Karşı tarafın başka bir davası var yine tefecilik bizim bu kapsamda şahitlerimiz var.” diyen Güler, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Akçakale’de kime sorulursa sorulsun herkes onları tanıyor ne yaptıklarını biliyor. Telefon dolandırıcılığı yapıyorlar. İki üç ayda bir bunlar gözaltına alınıyorlar telefon dolandırıcılığından.  4 yıldır mahkemeye gidip geliyoruz. Vali Beye ulaşmak istiyoruz. Bu konu hakkında önce Cumhurbaşkanından sonra valimizden ve vekillerimizden yardım istiyoruz. Tefecilerden kurtarsınlar bizi 7 tane dükkana çöktüler ve şuan o dairelerin piyasa değeri 30 milyon lira kardeşim zamanında 1 dükkân parası yani 1 milyon 400 (ana para)  lira almış onlardan. Onlar 7 tane dükkân 2 tane daire ve bin m2 bir arsaya çöktüler. Ve bu dükkânlardan 3 tanesi bize ait değil. Aynı tapuya dâhil fakat bizim değil onlara bile çektiler.”

“KORKMUYORUM”

Korkmadığını kaydeden Güler, “Benim dışımda birçok insani da mağdur ettiler en az 100 insan ama sadece bir kişi şikayetçi oldu diğerleri onlardan çekiniyorlar. Bu süreç çok uzun bir süreçti 4 yıl boyunca çok mağdur olduk. Hem dükkan kiracıları hem de bizler çok mağduruz. 

Kardeşim şuan oto yıkamada çalışıyor ailesi perişan çocukları okulu bırakmak zorunda kaldılar. Bu konu hakkında sayın Cumhurbaşkanımızdan, bölge vekillerimizden, Meclis Başkan yardımcımız Bekir Bozdağ ‘dan yardım bekliyoruz. Bizi bu beladan kurtarınız.

Bu davada haklıyım ve korkmuyorum Allah haklının yanında olur” diye konuştu.