Şanlıurfa son durak oldu! Gençler afet politikalarını konuştu...

Türkiye Ulusal Ajansı tarafından desteklenen, Erasmus+ Gençlik Katılımı projesi olan “Gençlerin Gözünden Afete Hazır Türkiye Projesi” kapsamında 7'nci çalıştay, son durak olarak Şanlıurfa’da düzenlendi. 3 gün süren çalıştayda, Türkiye'deki gençlerin gözünden afet politikaları değerlendirildi. Çözüm önerileri ise Ankara'da konuşulacak.

5

KARAKÖPRÜ- Şanlıurfa'da "Afete Hazır Türkiye Güneydoğu Anadolu Bölge Çalıştayı" düzenlendi.

Memur Sendikaları Konfederasyonu MEMUR-SEN koordinatörlüğünde yürütülen ve Türkiye Ulusal Ajansı tarafından desteklenen, Erasmus+ Gençlik Katılımı projesi Afete Hazır Türkiye projesi Şanlıurfa'daki 7'nci çalıştayla tamamlandı. Karaköprü İlçesi Onikiler Öğretmenevi’nde 3 gün süren çalıştaya İl AFAD Müdürü Şelal Ufuk Ergeldi Genç Memur-Sen Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyeleri, Şanlıurfa İl Memur-Sen Başkanı İbrahim Coşkun-İl Memur-Sen Yönetimi, İl Genç Memur-Sen İl Başkanı Halil Aslıhan-İl Yönetimi ve Güneydoğu Bölgesi’nden gelen gençler katıldı. Çalıştayda Türkiye'deki gençlerin gözünden afet politikaları değerlendirildi.

PROJENİN AMACI

Projenin temel amacının Türkiye'deki afet yönetim politikalarına gençlerin perspektifinden yenilikçi yaklaşımlar getirerek afetlere hazırlıklı bir toplum oluşturulmasına aracılık etmek, gençlerin afet bilinci ve yönetim süreçlerine aktif katılımlarını sağlayarak afet politikalarının geliştirilmesine katkıda bulunmak olduğu belirtildi. 

PROJENİN HEDEFLERİ

Projenin özel hedefleri şu şekilde sıralandı:

Gençlerin afet bilincini artırmak ve afetlere karşı daha hazırlıklı olmalarını sağlamak,
Gençlerin afet yönetimi ve politikaları konusunda bilgi ve farkındalıklarını geliştirmek,
Afet yönetimi politikalarının geliştirilmesine gençlerin katkı sağlamalarını teşvik etmek,
Toplumsal ve siyasal katılımı destekleyerek gençlerin toplumda aktif roller üstlenmelerini sağlamak,
Erasmus+ programının tanıtımını yaparak gençlerin hareketlilik programlarından faydalanmasını sağlamak.


ÇÖZÜM ÖNERİLERİ ANKARA'DA KONUŞULACAK


7 Bölgede yapılan bölgesel çalıştayların ardından süreç içerisinden edinilen bulguların, tespit edilen sorunların ve üretilen çözüm önerilerinin görüşülmesi için Ankara'da Ulusal Zirve Toplantısı düzenlenecek. Yine aynı şekilde gençlerin yerel topluluklarda afet bilinci ve hazırlık konusunda farkındalık yaratmak için söyleşiler düzenlemeleri desteklenecek.

Bunun yanında gençlerin afet yönetimi politikalarına ilişkin görüşlerini toplamak üzere 3 bin gence ulaştırılması hedeflenen bir anket çalışması da planlanıyor. Ayrıca sosyal medyada Afete Hazır Türkiye hesaplarında afet bilinci ve yönetimi konularında farkındalık yaratmak için podcast serileri paylaşılıyor. 

Memur-Sen'in gençlik komisyonu olarak çalışmalarını sürdüren Genç Memur-Sen'in koordinasyonunda yürütülen projeye; Sivil Yaşam Derneği, Haydi Yapalım Derneği ve Kentsel Gelişim Derneği, Bayındır Memur-Sen de iştirakçi olarak destek veriyor.