Bakanların Narin paylaşımında dikkat çeken detay!

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde 19 gün önce kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran’dan acı haber geldi. Güran’ın cansız bedeni, bir dere yatağında çuval içinde, üzeri taşlarla kapatılmış halde bulundu. Narin’in ölümüne ilişkin faillerin tespit edilmesi için geniş çaplı bir soruşturma devam ederken, dikkat çeken bir diğer gelişme ise, üç bakanın da mesajında Narin’in ailesine başsağlığı dilememesi ve taziye mesajı göndermemesi oldu.

5

DİYARBAKIR- Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde 21 Ağustos'tan bu yana kayıp olan 8 yaşındaki Narin Güran'ın cansız bedeni bulundu. Güran’ın cansız bedeni, Bağlar Tavşantepe Mahallesindeki bir dere yatağında çuval içinde, üzeri taşlarla kapatılmış halde bulundu. 

BAKANLARDAN PEŞ PEŞE AÇIKLAMALAR

Güran’ın ölüm haberi, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya tarafından sosyal medya üzerinden duyuruldu. 

Bakan Yerlikaya, yaptığı açıklamada, “Diyarbakır’ın Bağlar ilçesine bağlı Tavşantepe Mahallesi’nde kaybolan Narin kızımızın maalesef cansız bedeni Jandarma ekiplerimiz tarafından bulundu” ifadelerini kullandı.

AİLEYE BAŞSAĞLIĞI DİLEMEDİLER 

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, yaptığı paylaşımda aileye başsağlığı dilemedi. 

Narin Güran’ın ölüm haberinin ardından Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş da sosyal medya hesaplarından açıklamalarda bulundular.

 Her iki bakan da Narin’e Allah’tan rahmet dilerken, aileye taziye mesajı vermemeleri dikkat çekti.

TUNÇ: ADALET ÖNÜNDE HESAP VERECEKTİR

Adalet Bakanı Tunç, "Narin Güran evladımızdan gelen acı haber hepimizi derinden üzdü. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma çok yönlü ve titizlikle sürdürülmektedir. Narin kızımızın ölümünden sorumlu olanlar, adalet önünde hesap verecektir" ifadelerini kullandı.

GÖKTAŞ: SÜRECİN BİZZAT TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş ise yaptığı açıklamada, "Narin yavrumuzun mekanı cennet olsun. Sorumluların en ağır cezayı alması için Bakanlık olarak sürecin bizzat takipçisi olacağız" dedi.

SORUŞTURMA DEVAM EDİYOR

Narin Güran’ın cansız bedeninin bulunmasının ardından olayla ilgili soruşturma Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından titizlikle sürdürülüyor.