Bakanlık duyurdu! Şanlıurfalılar 15 Eylül’e dikkat

Ticaret Bakanlığı, emlak sektöründe önemli bir değişikliğe imza atıyor. 15 Eylül itibarıyla Şanlıurfa'nın da dahil olduğu tüm 81 ilde, 'Doğrulanmış İlan Düzenlemesi' uygulamaya girecek. Bu yeni düzenleme, konut satış ve kiralama ilanlarının doğruluğunu sağlamayı ve fiyat manipülasyonlarının önüne geçmeyi hedefliyor.

5

Ticaret Bakanlığı, 15 Eylül'den itibaren Şanlıurfa'nın da dahil olduğu 81 ilde, emlak ilanlarında köklü bir yeniliğe imza atıyor. Yeni uygulama ile 'Doğrulanmış İlan Düzenlemesi' devreye girecek ve bu adımla birlikte, konut satış ve kiralama ilanlarının doğruluğu artırılacak.

DOĞRULANMIŞ İLAN DÜZENLEMESİ NEDİR?

Ticaret Bakanlığı'nın başlattığı bu düzenleme, sahte ilanların ve fiyat manipülasyonlarının engellenmesini amaçlıyor. 15 Eylül'den itibaren geçerli olacak bu uygulama, tüketici mağduriyetlerini azaltmayı hedefliyor.

DOĞRULANMIŞ İLAN NASIL YAPILIR?

Yeni düzenlemeyle birlikte, konut satışı veya kiralaması yapmak isteyen bireyler, e-Devlet üzerinden kendi gayrimenkullerini seçip, emlakçıyı yetkilendirebilecekler. Yetkilendirilen emlakçılar, aldıkları bu yetki ile ilanları ilgili platformlara girebilecekler.

EMLAKÇILARA VERİLEN YETKİ SÜRESİ

Yetkilendirme işlemi e-Devlet üzerinden gerçekleştirilecek ve taşınmaz sahibi tarafından verilen yetki, en az 3 ay geçerli olacak. Yetkilendirme süresi bitmeden önce, taşınmaz sahibi aynı ekran üzerinden sürenin uzatılmasını talep edebilecek. Yetki iptali durumunda ise ilan otomatik olarak yayımdan kalkmayacak; ancak ilan yenilendiğinde yetkilendirme yeniden doğrulanacak.

Bu yeni düzenleme, emlak sektöründe daha şeffaf ve güvenilir bir ortam yaratmayı amaçlıyor ve ilanların doğruluğunu artırmayı hedefliyor.