İki isim karşı karşıya! Kasım Gülpınar'dan Erbakan'ın sözlerine yanıt...

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar'ın istifasını değerlendirirken " İstişare, bilgi verme olmadı. “Kendisi için sirk cambazı ve zübük ifadelerini kullanan bir yapıya tekrardan giderse diyecek bir şey yok" diyen YRP Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan'a yanıt geldi.

5

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar'ın istifasının yankıları sürüyor.

Gülpınar, Yeniden Refah Partisi (YRP) Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan'ın katıldığı bir TV programında istifa kararına dair yaptığı açıklamalara yanıt verdi.

ERBAKAN: İSTİŞARE OLMADI

Gülpınar'ın istifa kararını istişare sonucu almadığını dile getiren Genel Başkan Erbakan  “Şaşırdık. Herhangi bir istişare maalesef olmadı.  İstişare ile alınmış bir karar değil. Bilgi verme de olmadı. ‘Anket yaptırdım. Ankete göre halkın yüzde 79’u istifa etme diyor ama ben çalışamıyorum, baskılar oluyor, taleplerim geri çevriliyor, projelerim onaylanmıyor o nedenle istifa etmem gerekiyor, edeceğim' demiş. Halkın yüzde 79'una rağmen yapılan işten çok hayır geleceğini düşünmüyoruz" demişti.

GÜLPINAR: BEN HALKLA İSTİŞARE ETTİM

Gülpınar bu sözlere "Ben halkla istişare ettim. Beni belediye başkanlığına yönlendiren de onlardı. Halkla istişare neticesinde halk da çoğunlukla benim AK Parti'ye geçmemi istemiyor. Benim bağımsız devam etmemi istiyorlar" diyerek yanıt verdi.

ERBAKAN'DAN SİRK CAMBAZI, ZÜBÜK HATIRLATMASI

Gülpınar'ın AK Parti'ye geçip geçmeyeceğine dair iddiaları da yorumlayan Genel Başkan Erbakan “Kendisi için sirk cambazı ve zübük ifadelerini kullanan bir yapıya tekrardan giderse diyecek bir şey yok. Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'den istifa edip bizim partimize geçtiği zaman kendisini kastederek ‘sirk cambazları, zübük siyasetçiler, bunları çok gördü bu ülke, bunlara oy vermeyin’ şeklinde konuşmaları oldu. Bu ifadeleri kullanan bir yapıya döner mi? O yapı kendisi için bu ifadeleri kullandığı birisini alacak mı bilemiyoruz. Bekleyip göreceğiz.” ifadelerini kullanmıştı.

“BAĞIMSIZ DEVAM EDECEĞİM”

Gülpınar bu sözlere karşılık ise "Polemiğe girmeyeyim. Fatih bey naif ve saygın bir insan ama ben polemiğe girmek istemiyorum. Netice olarak ben bağımsız devam edeceğim"  dedi.