Şanlıurfa’daki KYK yurtları ne zaman açılacak?

Şanlıurfa'daki KYK yurtlarının açılış tarihi merak konusu oldu. KYK yurt başvurusu yapan adaylar, "Yurtlar ne zaman açılacak?" sorusuna cevap arıyor. Özellikle başka şehirlerden gelecek olan öğrenciler, yurtların açılış tarihini öğrenmek istiyor. İşte 2024-2025 KYK yurtlarının açılış tarihi hakkında bilmeniz gerekenler...

5

Türkiye genelindeki üniversitelerin 2024-2025 akademik yılı, eylül sonu ve ekim başında başlayacak. Şehir dışında eğitim görecek olan öğrenciler, bu tarihlerde KYK yurtlarının açılmasını dört gözle bekliyor.

Gençlik ve Spor Bakanlığı (GSB) tarafından işletilen KYK yurtlarında, YKS, DGS ve yüksek lisans öğrencileri barınma imkânı bulabilecek. 

KYK yurt başvuru sonuçları açıklandıktan sonra kazanan öğrenciler belirlenecek ve kayıt işlemleri tamamlanacak. Kayıt yaptırmayan öğrencilerin yerine ise yedek adaylar çağrılacak.

KYK YURTLARI TAM OLARAK NE ZAMAN AÇILACAK?

 KYK yurtlarının açılış tarihi illere göre değişiklik gösterebilir. Öğrenciler, eğitim görecekleri şehirlerdeki Kredi ve Yurtlar Kurumu Müdürlükleri ile iletişime geçerek yurtların açılış tarihleri hakkında detaylı bilgi alabilirler.