İDDİA | Bahçelievler'de hasarlı binaların yıkımı durdu! Muhtardan çağrı...

6 Şubat depremlerinde hasar gören binaların yoğunlukta olduğu Bahçelievler bölgesindeki yıkımlar başladığı gibi durdu. İddiaya göre yıkım ekibi Karaköprü'deki bölgeye yönlendirildi. Yıkımın ertelenmesine tepki gösteren Şair Şevket Mahalle Muhtarı Ahmet Altun "Ekiplerin bir telefon ile başka ilçeye yönlendirildiğini duyduk. Yıkımın binalar bağımlıların yuvası haline gelmeden, okullar açılmadan tamamlanması şart. Yoksa tehlike sandığımızdan da büyük olabilir" dedi.

5

HALİLİYE- Şanlıurfa'nın Haliliye ilçesinde beklenen yıkımın ertelenmesi tepkiye neden oldu.

6 Şubat depremlerinde ilçenin Bahçelievler Mahallesi'nde yıkımlar kadar ağır hasarlı bina sayısı da çok oldu. 1,5 yıldan bu yana yıkım çalışmalarının beklendiği mahalleye nihayet ekipler gitti ancak yıkım daha başlamadan durdu. Ekipler iddiaya göre talimat üzerine Karaköprü ilçesindeki bir başka yıkım bölgesine gitti.

Duruma tepki Şair Şevket Mahalle Muhtarı Ahmet Altun'dan geldi. Muhtar Altun, okulların açılmasına çok kısa bir süre kaldığına dikkat çekerek “Okullar açılmak üzere. Mahallemizde okul ve öğrenci sayısı da fazla. Dört gözle beklediğimiz ekiplerin bir telefon ile başka ilçeye yönlendirildiğini duyduk. Bize söylenene göre bir vatandaşın şikayeti üzerine yıkımın Karaköprü'de yapılmasını istenmiş. Mahallemizde yıkımın okullar açılmadan tamamlanmasını istiyoruz. Yıkımın bağımlıların yuvası haline gelmeden, okullar açılmadan tamamlanması şart. Yoksa tehlike sandığımızdan da büyük olabilir. Hem öğrencilerin güvenliği hem de trafikte daha fazla yoğunluk yaşanmadan umarız bu sorunumuz çözüme kavuşur” dedi.

HASARLI BİNALARIN YÜZDE 94'Ü YIKILDI

6 Şubat depreminde Şanlıurfa il genelinde 20 binada yıkımın yaşanmış ve 180 kişi hayatını kaybetmişti. Depremin yıldönümünde hasarlı binalara dair açıklama yapan Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, “Deprem kaynaklı orta ve ağır hasarlı bağımsız bölüm sayısı toplamda 20 bin 596 oldu ve bunlardan ağır hasarlıların yüzde 94’ünün yıkımı gerçekleştirildi” demişti.