Komşu ilde küçük Narin'den hala haber yok! Baba Güran ilk kez konuştu

Diyarbakır’da bir haftadır kayıp olan 8 yaşındaki Narin Güran'ı arama çalışmaları sürüyor. Narin Güran'ın babası Arif Güran "Dakikada belki 15-20 insan arıyor. Gören, bilen varsa lütfen kızımı getirsin bana." dedi.

5

DİYARBAKIR- Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde bulunan Tavşantepe Mahallesinde 21 Ağustos Çarşamba gününden beri kayıp olan 8 yaşındaki Narin Güran’ı arama çalışmaları sürüyor.

8 yaşındaki Narin Güran'ın babası Arif Güran, TGRT Haber'e konuştu. 

İHA muhabirinin sorularını cevaplayan baba Arif Güran "Kızım o gün Kur'an kursundan çıkmıştı, sonra haber alamadık. Bazı iddialar var saat 18.00'de şuradaydı gibi... Sadece 1 kişi, 2 kişi... İddialar üzerinden ekipler hareket ediyor, biz de bekliyoruz. Biz duruyor bekliyoruz, jandarma AFAD durmuyor Allah var. Gören, bilen varsa lütfen kızımı getirsin bana." dedi.

Köyde hemen hemen herkesin akraba olduğunu belirten baba Güran, "Ne diyeceğimi, düşüneceğimi bilemiyorum. Devlet bizden iyi biliyor, araştırıyor. İçişleri Bakanımız Yerlikaya, kaymakamımız, valimiz, komutanlarımız bize 'Bulacağız' diyerek söz verdi." ifadelerini kullandı.

Vatandaşlara da seslenen Güran, şöyle konuştu: 

"Lütfen asılsız ihbarda bulunmayın. Telefonlara bakamıyorum da, cevap veremediğim zaman da aklım kalıyor 'Acaba kızım için mi' diyorum. O da yok. Dakikada belki 15-20 insan arıyor."

NE OLMUŞTU?

Kırsal Tavşantepe Mahallesinde 21 Ağustos’ta 15.00 sıralarında 8 yaşındaki Narin Güran’dan haber alamayan ailesinin yetkililere bildirmesi üzerine bölgede 112 Acil Sağlık, Jandarma Arama Kurtarma (JAK), AFAD ve Dicle Üniversitesi Arama Kurtarma (DÜAK) ekiplerince başlatılan arama çalışması sürüyor.

Narin’i bulmak için AFAD bünyesindeki dalgıçlar sulama kanalında yaklaşık 20 kilometre boyunca arama çalışması yürüttü.

AFAD’a bağlı arama kurtarma ve diğer ekipler de mahallenin çevresi, kayalıklar, pamuk ve mısır tarlaları ile mahallenin içindeki atıl alanlar, boş evler, ahırlar, samanlıklar ve evlerin bahçesinde arama gerçekleştirdi.

Jandarma ekipleri, mahalleye giriş ve çıkış yapan araçlarda arama yaptı. Baba Arif ve anne Yüksel Güran çifti, kızlarından gelecek müjdeli haberi bekliyor.