Şanlıurfa polisinden pazarda anlamlı uyarı!

Şanlıurfa polisi “İnsan Olmak Mutluluğu Silahsız Paylaşmaktır" projesi kapsamında esnaf ve vatandaşlara broşür dağıtım konuyla ilgili bilgilendirmede bulundu.

5

KARAKÖPRÜ- Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı polis ekipleri silahlı yaralanmalara karşı bugün yine sahaya indi.

Şanlıurfa il genelinde düğün ve benzeri organizasyonlarda havaya ateş açılmaması ve olası yaralanmaların, can kayıplarının önüne geçmek için Şanlıurfa Valiliği ve Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü'nce hazırlanan 'İnsan olmak, mutluluğu silahsız paylaşmaktır' projesi sürüyor. Şanlıurfa polisi de proje kapsamında bugün Karaköprü İlçesi'ndeki semt pazarına gitti. Burada esnaf ve vatandaşlarla görüşen polis ekipleri hem konuyla ilgili broşür dağıttı hem de bilgi aktardı.

VALİ ŞILDAK AÇIKLAMIŞTI: YORGUN MERMİ OLAYINDA REKOR SAYIYA ULAŞILDI

Konuyla ilişkin daha önce bir çağrıda bulunan Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak “Bu tür olaylarla 5 yılda ilimizde tam 149 kişinin yaralandığını görüyoruz. Bu vakaların 39'u 2022 yılında 40'ı ise bu yıl yaşanmıştır. Bu yıl özellikle yorgun mermi olayında rekor bir sayıya ulaşılmış. Yine bu yıl 3 vatandaşımızı kaybetmişiz. Bunlar çocuk yaşta vatandaşlarımız. O yüzden bu çalışmayı çok önemsiyorum ve böylesine toplumsal bir konuya hepimizin duyarlılık göstermesi gerekiyor. Tüm Şanlıurfa’ya seslenmek istiyorum. Sivil toplum kuruluşu ve tüm bileşenler olarak bu olayların önüne geçmemiz gerektiğinin farkına varmamız lazım. Herkesi empati yapmaya çağırıyorum. Şanlıurfa olarak bu vakaların önüne geçmek için birlik içerisinde hareket edeceğiz” demişti.