Şanlıurfa'da bazı yayınevleri kitap fuarına katılamıyor!

Şanlıurfa'da diğer illere göre stant ücretlerinin fazla olduğunu söyleyen yayınevleri kentteki kitap fuarına katılamamaktan şikayetçi.

5

ŞANLIURFA- Kitaplar ile okur ve yazar buluşmasına fırsat sağlayan fuarlar Şanlıurfa'da ekonomiye yenildi.

Artan basım maliyetleri, stant ücretleri, konaklama ve personel giderleri, nakliye, kiralama ücretleri derken ülke genelinde birçok yayınevinin kitap fuarına katılımı azaldı. Şanlıurfa'da ise diğer illere göre katılım çok daha az. Sebebi ise stant ücretlerinin çok daha fazla olması.

Şanlıurfa'da 7'nci Ulusal Kitap Fuarı bu yıl 16-24 Kasım tarihleri arasında kapılarını açacak. Kitapseverlerin birçok yayınevi ve yazarla buluşmasını sağlayacak fuarda şimdiden katılım endişesi yaşanıyor. Stant ücretinin 1850 TL+KDV olarak belirlendiğini belirten yayınevleri stant ücretleri diğer illere göre daha fazla olduğu için kente gelmek istemiyor. Örneğin Ankara'da b u yıl düzenlenecek 21. Ankara Kitap Fuarı stant ücreti 2600 TL+KDV olarak belirlendi. Ziyaretçi sayısının Şanlıurfa'dan daha fazla olduğu Ankara'da stant fiyatının Urfa'yla yakın olduğu görüldü. Malatya'da ise 23 Ekim-3 Kasım 204 tarihleri arasında düzenlenecek 10. Malatya Kitap ve Kültür Fuarı'nın stant ücretleri orta alan ve yan taraf olarak değişirken özel tasarım stantların yer kira metrekare birim fiyatının 500 TL+KDV olduğu öğrenildi.

Stant ücretlerinin diğer illere oranla pahalı olduğunu söyleyen yayınevleri ücretlerin düşürülmesinin talep etti.