Uyuşturucu operasyonu için 18 ilde düğmeye basıldı! Aralarında Şanlıurfa da var...

Aralarında Şanlıurfa'nın da bulunduğu 18 ilde düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 1,5 tondan fazla uyuşturucu madde ele geçirildi. Uyuşturucu ticareti yapan 63 şüpheli ile Şanlıurfa'da bir sokak satıcısı yakalandı. Operasyona dair İçişleri Bakanı da açıklama yaptı.

5

Jandarma Genel Komutanlığı KOM Daire Başkanlığı koordinesinde 18 ilde NARKOÇELİK-33 operasyonları düzenlendi.

Şanlıurfa, Diyarbakır, Antalya, Bingöl, Kocaeli, Kırklareli,  Sakarya, Manisa, Edirne, Adana, Sinop, Karabük, Isparta, Mardin, Iğdır, Erzurum, Batman ve Tekirdağ İl Jandarma Komutanlıklarınca Uyuşturucu Madde İmalatçılarına ve Bunların Satışını yapanlara yönelik düzenlenen operasyonların bilançosu açıklandı.  

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya tarafından yapılan açıklamaya göre 
1 ton 521 kg. uyuşturucu madde,  11 milyon 936 bin 886 adet kök kenevir ve kök skunk, 4 bin 544 adet uyuşturucu hap ele geçirildi.
63 zehir taciri ve sokak satıcısı yakalandı. Şüphelilerin 46’sı tutuklanırken 1’i hakkında adli kontrol kararı verildi. Diğerler şüphelilerin işlemleri ise devam ediyor.

ŞANLIURFA’DA 1 TUTUKLAMA

Şanlıurfa'daki operasyonun detaylarını da paylaşan Bakan Yerlikaya şu bilgilere yer verdi: 
"Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığınca yapılan operasyonda ise 28 kg metamfetamin ele geçirildi. 1 sokak satıcısı yakalandı."

BAKAN YERLİKAYA: KARARLIYIZ!
Operasyonların devam edeceğini belirten Bakan Yerlikaya, kamuoyuna şu sözlerle seslendi:

"Aziz milletimizin bilmesini isterim ki;
ülkemizin dört bir yanında zehir tacirlerine karşı operasyonlarımız artarak devam edecek. Sokaklarımızdan bunları temizlemeye kararlıyız."