Şanlıurfa liyakatli insanları barındırmayan bir şehir! Adam İçişleri Bakanlığı Genel Sekreteri oldu

2014-2015 yılları arasında Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinde Genel Sekreterlik yapan Balamir Gündoğdu, İçişleri Bakanlığı’nda önemli bir göreve getirildi. Gündoğdu, 2015 yılında Celalettin Güvenç’in ayrılışından sonra kentte kalması için herhangi bir girişim yapılmayınca Şanlıurfa’dan ayrılmıştı. Şanlıurfa’dan ayrıldıktan sonra birçok önemli görevi daha yerine getiren Gündoğdu, son olarak İçişleri Bakanlığı Genel Sekreteri oldu.

5

Şanlıurfa’da 6 ay gibi kısa bir sürede birçok icraat yapan Balamir Gündoğdu, Celalettin Güvenç'in Büyükşehir Belediye Başkanlığı yaptığı 2014-2015 yılları arasında, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterlik görevini yürütüyordu. 

Yaklaşık 6 ay burada görev yapan Gündoğdu, Celalettin Güvenç'in milletvekilliği adaylığı için görevden istifa etmesinin ardından, kentte kalması adına hiçbir girişim yapılmayınca istifa ederek, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığında müsteşar yardımcılığı görevine getirildi.

 

ŞANLIURFA’YA KAZANDIRDIKLARI

Şanlıurfa'da kaldığı sürede maddi değeri 4 trilyon olan 11 adet kentsel dönüşüm projesini bakanlıktan geçirerek Şanlıurfa’ya kazandırmıştı.

Ayrıca Şanlıurfa İl Özel idare bünyesinden Büyükşehir Belediyesi bünyesine geçiş kararı alınan 400 işçinin belediye dışında diğer kurumlara geçişini sağlayarak 5 yıl boyunca 400 trilyon gibi bir meblağın belediye kasasında kalmasını sağlamıştı.

 

BİRÇOK ÖNEMLİ KURUMDA GÖREV YAPTI 

Balamir Gündoğdu, Şanlıurfa’dan ayrıldıktan sonra, 2016 yılında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığında müsteşar yardımcılığı, 2016-2019 yılları arasında EGO Genel Müdürü, 2019-2024 yılları arasında Kocaeli Büyükşehir Belediyesinde Genel Sekreter olarak görev yapmıştı. 

Bu yıl içinde İçişleri Bakanlığında müşavir olarak atanan Balamir Gündoğdu, bugün İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın kararıyla, İçişleri Bakanlığı Genel Sekreterlik görevine getirildi. 

 

ŞANLIURFA LİYAKATLİ İNSANLARI BARINDIRMIYOR 

Geçtiğimiz dönemlere baktığımızda, Şanlıurfa'da yenilikçi projelerle kente katkı sağlamak isteyen birçok kişinin yeterince değer görmediği ve bu nedenle şehirden ayrıldığı görülmektedir. Bunun son örneği ise Balamir Gündoğdu oldu.