Özel’in ayağına kurşun sıkıldığı iddia ediliyordu! Ayak röntgenini paylaştı

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, ev kazası sonucu ayağındaki kırıklarla ilgili sosyal medyada yayılan asılsız iddialara tepki gösterdi ve röntgen filmlerini kamuoyuyla paylaştı. Uzmanlar durumunu değerlendirdi.

5

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, geçtiğimiz günlerde ayağının kırıldığı haberleriyle gündeme gelmişti. Ancak sosyal medyada bazı gruplar, Özel'in ayağının kırılmadığını, aslında silahla vurulduğunu iddia etmişti. Bu iddialara tepki gösteren Özel, Sözcü gazetesi yazarı Saygı Öztürk’e yaptığı açıklamada, bir ev kazası geçirdiğini ve iddiaların tamamen asılsız olduğunu belirtti.

Özel, “Bu tür gündemlerle meşgul olacak değiliz. Geçirdiğim bir ev kazası üzerine, bir grup tarafından akıl ve ahlak dışı bir kampanya başlatıldı. Bu yalanın yayılmasını şaşkınlıkla takip ediyorum. Bizim gündemimizde memleketin sorunları ve bu sorunlara üreteceğimiz çözümler var” dedi.

Özel, ayağındaki kırıkları kanıtlamak amacıyla röntgen filmlerini de kamuoyuyla paylaştı. Filmleri inceleyen Ortopedist Prof. Dr. Tarık Yazar, Özel’in parmak kemiklerindeki kırıkları doğrulayarak, “Bu tür kırıklara 'şanslı kırık' deriz, çünkü kemiğin yapısı bozulmamış ve iyileşme yeteneği yüksek bir bölgede bulunuyor. Tedavi doğru bir şekilde ilerliyor, üç ay içinde tamamen iyileşecektir” ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. Yazar ayrıca, Özel’in ayağında dışarıya kanamayan bir yaralanmanın olmamasının bir şans olduğunu belirtti ve tedavinin bilgisayarlı tomografiyle takip edilmesinin uygun olacağını söyledi.