Şanlıurfa'da hız denetimleri artıyor: “Hızınızla değil, dikkatinizle fark edilin”

Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü, trafik kazalarını önlemek amacıyla şehir genelinde hız denetimlerini artırdı. Radarla yapılan denetimlerin Akçakale Caddesi ve GAP Bulvarı gibi noktalarda sıklaştırıldığı belirtildi.

5

ŞANLIURFA – Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü, trafik kazalarının önlenmesi ve sürücülerin yasal hız limitlerine uymalarını teşvik etmek amacıyla hız denetimlerini artırdı.

 İl Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, bugün Akçakale Caddesi, Diyarbakır Yolu (GAP Bulvarı), Buluntu Hoca Bulvarı başta olmak üzere şehrin farklı noktalarında radar destekli hız denetimlerinin sıklaştırıldığı belirtildi.

Trafik denetleme birimleri, kazaların büyük bir kısmının hız ihlallerinden kaynaklandığını vurgulayarak, algılanan yakalanma riski duygusunu artırmak ve sürücüleri daha dikkatli olmaya yönlendirmek amacıyla denetimlerin günün değişik saatlerinde yoğunlaştırıldığını bildirdi.

Hızınızla Değil, Dikkatinizle Fark Edilin” sloganıyla yapılan bu çalışmaların, şehir genelinde trafik güvenliğini artırmayı hedeflediği kaydedildi.