Şanlıurfa’da termometrelerin gösterdiği başka hissedilen bambaşka!

Türkiye'nin sıcaklık rekorlarına ev sahipliği yapan Şanlıurfa, bu kez de hava sıcaklıklarıyla konuşuluyor. Termometreler şehri 41 derece gösterirken, vatandaşlar gerçek hissedilen sıcaklığın bu rakamların çok üzerinde olduğunu belirtti.

5

Türkiye'de en yüksek hava sıcaklıklarının yaşandığı kentlerden Şanlıurfa'da termometreler 41 dereceyi gösterdi. Vatandaşlar serin yerler olan ağaç altlarında ve çeşme başlarında serinlerken, hissedilen sıcaklığın daha yüksek olduğunu belirtti.

Güneşin etkisini yoğun bir şekilde hissettiren Şanlıurfa'da, vatandaşlar sıcaktan korunmak için ağaç altları ve çeşme başlarını tercih ediyor. Özellikle öğle saatlerinde dışarıda kalanlar, gölgelik alanlarda serinlemeye çalışıyor. Evden çıkmayanlar ise, sıcak havaların etkilerinden korunmak için evlerinde kalmayı seçiyor.

Uzmanlar, sıcak havaların sağlık üzerindeki olumsuz etkilerine dikkat çekiyor. Uzun süre yüksek ısıya maruz kalmak, vücudun sıvı dengesini bozarak sıcak çarpmasına yol açabiliyor. Vücut ısısının 39 derecenin üzerine çıkması, beyin ve iç organlarda kalıcı hasarlara neden olabilecek bu durumun ciddiyetine işaret ediyor. Sıcak havalarda, hastaların dışarı çıkmamaları gerektiği konusunda uyarılar yapılıyor.