Meclis’te yumruklar havada uçuştu: 2 vekil yaralandı! Şanlıurfa vekili Bozdağ’a da tepki geldi

TBMM genel kurulunda, AYM’nin Gezi Parkı davasında tutuklu bulunan Hatay Milletvekili Can Atalay'ın vekilliğinin düşürülmesi kararını görüşmek üzere olağanüstü bir oturum düzenlendi. Meclis’e başkanlık yapan AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Bekir Bozdağ’a tepkilerin gösterildiği oturum sırasında gerginlik yaşandı. Yaşana gerginliğin ardından yumruk yumruğa kavga çıktı.

5

Türkiye Büyük millet Meclisi (TBMM), Anayasa Mahkemesi’nin Gezi Parkı davasından dolayı tutuklu bulunan Hatay Milletvekili Can Atalay'ın vekilliğinin düşürülmesi kararını görüşmek için toplandı.

BOZDAĞ’A TEPKİ 

Oturum, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'un çağrısıyla toplandı. Ancak, toplantının AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Bekir Bozdağ tarafından yönetilmesi konusunda muhalefet partilerinin itirazları oldu. 

Oturumun başında, Bekir Bozdağ’ın başkanlık yapması, muhalefet partileri tarafından eleştirildi. DEM Partili Gülistan Kılıç Koçyiğit, Bozdağ’ın bu oturumu yönetmemesi gerektiğini savundu. 

Bu tartışmalar sırasında, TİP Milletvekili Ahmet Şık kürsüye gelerek konuşma yaptı. Şık’ın konuşması, AK Parti sıralarından tepkilere yol açtı ve tartışmalar kavgaya dönüştü.

Oturum sırasında AK Partili milletvekilleriyle DEM Partili Gülistan Koçyiğit ve CHP'li Okan Konuralp arasında çıkan kavgada, Koçyiğit'in kaşı açıldı ve Okan Konuralp yaralandı. İlk yumruğu atan ve kavgayı başlatan kişinin AK Parti Milletvekili Alpay Özalan olduğu belirtildi. Yaralı vekillere ilk müdahale CHP'li Murat Emir tarafından yapıldı ve Koçyiğit, Meclis hastanesine kaldırıldı.

Olaylar sırasında, TBMM Başkanvekili Bekir Bozdağ oturumu terk etti. 

Meclis’te yumruklar havada uçuştu:

📌2 vekil yaralandı!

📌Şanlıurfa vekili Bozdağ’a da tepki geldi #meclis #kavga #Şanlıurfa #TBMM #Urfahaber #vekil #sondakika https://t.co/m7PkYPnxWq pic.twitter.com/BFa4kAXzyO

— Gazete İpekyol (@gazeteipekyol) August 16, 2024