Şanlıurfalılar dolardan vazgeçmiyor!

Türkiye'de döviz mevduatlarına dair son veriler, Türkiye genelinde dolar alışkanlıklarında bir değişiklik olduğunu ortaya koydu. BDDK tarafından açıklanan rapora göre, son bir yıl içinde döviz mevduatlarında yüzde 1,6 oranında bir düşüş yaşandı. Kurum, döviz mevduatındaki düşüşün en belirgin olduğu illeri de sıraladı.Öte yandan, Şanlıurfa'nın bu listede yer almaması dikkat çekti. Şanlıurfalıların dolara olan ilgisi, diğer illere kıyasla daha yüksek kalmaya devam ediyor.

5

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun (BDDK) il bazında paylaştığı verilere göre, TL mevduatlar geçen yıl 3,5 trilyon lira artış gösterdi.

İstanbul'da ise Türk Lirası mevduatları, 2 trilyon 757 milyar liradan yüzde 59 oranında bir artışla 4 trilyon 377 milyar liraya yükseldi. TL mevduat artışında en büyük artış gösteren il Kastamonu oldu; Kastamonu’da TL mevduatlar 17 milyar TL arttı.

Şanlıurfa ise bu listede yer almadı. Yani Şanlıurfalılar, döviz mevduatlarında diğer illere kıyasla daha az bir azalma yaşadı. Bu durum, Şanlıurfa'nın dövizle olan ilişkisini ve Şanlıurfalıların dolara olan bağlılıklarını gözler önüne seriyor.

DÖVİZ MEVDUATLARININ EN FAZLA AZALDIĞI 10 İL İSE ŞU ŞEKİLDE SIRALANDI:

Iğdır (%24.7 azalma)

Ankara (%23.5 azalma)

Kırşehir (%22.4 azalma)

Bartın (%22.1 azalma)

İzmir (%18.4 azalma)

Kilis (%17.4 azalma)

Kırklareli (%17.3 azalma)

Karabük (%16.8 azalma)

Yalova (%16.6 azalma)

Amasya (%16.4 azalma)