Kılıçdaroğlu tekrar aday olacak mı? Şanlıurfa’da da destekçileri az değil

CHP eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun tekrar genel başkanlık için aday olacağı iddia edilmişti. Şanlıurfa teşkilatında da azımsanmayacak bir destekçi kitlesi olan Kılıçdaroğlu, bu iddialara yanıt verdi.

5

6-8 Eylül tarihlerinde CHP tüzük kurultayı gerçekleşecek. Bu kurultay öncesinde CHP eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu genel başkanlık için aday olacağı yönündeki iddiaları değerlendirdi. 

Birçok ildeki teşkilatlarda destekçisi olduğu bilinen Kılıçdaroğlu’nun Şanlıurfa teşkilatında da önemli bir destekçi kitlesi bulunuyor. Ancak Kılıçdaroğlu, bu iddiaların doğru olmadığını ve genel başkanlık görevine ilişkin düşüncelerinin değişmediğini belirtti.

Ekol TV'de katıldığı programda konuşan Kılıçdaroğlu, kurultayda genel başkanlık için adaylık konusunu değerlendirenlere şu şekilde yanıt verdi: “Ben parlamentoya girdiğimde ve parti genel başkanı olduğumda, bu görevleri üstlenme düşüncem yoktu. Delegeler istediği için genel başkan oldum. Bugün de aynı düşüncedeyim. Delegelerden ‘Gelmen lazım’ denilirse, görev verilirse o zaman düşünürüm. Genel başkanlık, büyük bir sorumluluk ve mücadele gerektiriyor. Bu görevin hakkını vermek kolay değildir; strateji oluşturmak, kararlı olmak ve yöntem belirlemek gerekiyor.”

Kemal Kılıçdaroğlu, genel başkanlık tartışmalarının dışında kalmayı tercih ettiğini belirterek, partinin delegelerinin ve 100 yıllık geçmişinin kendi geleceğini belirleyeceğini vurguladı. Kılıçdaroğlu, yalan haberlere karşı da bıktığını ve bu tartışmalardan uzak durmak istediğini ifade etti.