Zeynel Başkan’ın kapısına dayanan borçlu sayısı her geçen gün artıyor

Eski Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül kapısına dayanan borçlu sayısı her geçen gün artıyor. Daha öncede benzer bir durumla gündeme gelen Beyazgül ve ekibi bu kez 31 Mart yerel seçimleri sırasında çeşitli sosyal medya sayfalarıyla yaptığı reklam ve tanıtım anlaşmalarıyla gündeme geldi. Seçimlerin üzerinden aylar geçmesine rağmen bazı sosyal medya hesapları, kendilerine söz verilen ödemeleri almadıklarını iddia etti.

5

Yeniden Refah Partisi’nin adayı Mehmet Kasım Gülpınar’ın kazandığı seçimler sonrası, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'nin yönetimi tamamen değişti. Yeni yönetim, devir işlemleri sırasında karşılaştığı borç tablosuyla adeta şoke oldu. Büyükşehir Belediyesi'nin yayımladığı rapora göre, belediyenin toplam borcu 11 milyar 219 milyon 681 bin 442 TL olarak belirlendi. Bu borçlar arasında belgesiz ve faturasız harcamalar da bulunuyor. Eski yönetimin, kazanma ihtimalini göz ardı ettiği bu durum, yeni yönetimi ve alacaklıları zor bir duruma soktu.

Geçtiğimiz aylarda, eski başkanın verdiği yetkiye dayanarak alacaklarını tahsil etmek isteyen esnaf, seçim sonrası belediyeyle iletişime geçti. Ancak eski personelin yerinde olmaması ve belgelerin eksikliği, alacakların tahsil edilmesini engelledi. Mağdur olan esnaf, alacaklarını tahsil etmek için önce eski belediye personeline, ardından da Beyazgül’e başvurmuştu.

BORÇLAR ÖDENMEDİ İDDİASI

Şimdi ise Beyazgül ve ekibinin seçim dönemi boyunca yaptığı sosyal medya anlaşmaları gündeme geldi. Bazı sosyal medya sayfa sahipleri, seçimlerin üzerinden aylar geçmesine rağmen hâlâ kendilerine söz verilen ödemelerin yapılmadığını öne sürerek, "Verilen sözler tutulmalı, emeğimizin karşılığı zamanında ödenmelidir" diyerek sitemlerini dile getirdi.