WhatsApp’tan yeni gizlilik hamlesi! Artık yapılamayacak

WhatsApp, kullanıcıları için gizliliği artıran çarpıcı bir yeniliğe imza attı. Uygulama, kullanıcıların profil fotoğraflarının ekran görüntüsünü almalarını engelleyecek yeni bir özelliği devreye aldı.

5

Dünyanın en popüler anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp, kullanıcı gizliliğini artırmayı hedefleyen yeni bir özellik sundu. Meta tarafından geliştirilen bu güncelleme, Android işletim sistemli cihazlarda profil fotoğraflarının ekran görüntüsünü almayı engelliyor.

GİZLİLİKTE YENİ BİR DÖNEM

WhatsApp, beş yıl önce profil fotoğraflarının kaydedilmesini engelleyen bir özellik getirmişti. Bu yeni güncelleme ise bu adımı daha ileriye taşıyor. 

Meta, profil fotoğraflarının dolandırıcılık, taklit veya taciz gibi kötü niyetli amaçlarla kullanılmasını engellemeye yönelik bu hamleyle kullanıcı güvenliğini artırmayı hedefliyor.

Bu özelliğin yanı sıra, WhatsApp’ın sürekli olarak gizlilik ve güvenlik üzerine yaptığı yatırımlar, kullanıcıların kişisel verilerinin korunmasına yönelik önemli bir adım olarak öne çıkıyor. Artık kullanıcılar, profil fotoğraflarının daha güvenli bir ortamda korunmasını sağlayacak bu yenilikle daha huzurlu bir deneyim yaşayabilecek.