Ormanların sağlık durumları inceleniyor

Şanlıurfa Orman Bölge Müdürlüğü tarafından ormanlardaki ağaçların sağlık durumlarının belirlenmesi için çalışma başlatıldı.

5

Şanlıurfa Orman Bölge Müdürlüğü sorumluluk alanı içerisindeki Orman ekosistemlerinin izlenmesi programı kapsamında çalışma başlatıldı. 

Ormanlarda seviye I ve seviye II gözlem alanlarında taç durumu ve hasar etmenleri görsel değerlendirme çalışmaları yapılıyor. 

Ayrıca gözlem yapılan ağaçlarda ağaçların tacında ibre-yaprak kayıp durumları, tüm ağaçlarda hasar durumu (biyotik ve abiyotik zararlılar) tespiti gerçekleştiriliyor.

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Şanlıurfa Orman Bölge Müdürlüğü şu bilgilere yer verdi;

“Şanlıurfa Orman Bölge Müdürlüğümüz sorumluluk alanı içerisinde; Orman Ekosistemlerinin İzlenmesi Programı (ICP ) kapsamında Seviye I ve  Seviye II  gözlem  alanlarında Taç  Durumu  ve Hasar  Etmenleri  Görsel Değerlendirme çalışmaları ile birlikte gözlem yapılan ağaçlarda ağaçların tacında ibre-yaprak kayıp durumları, tüm ağaçlarda hasar durumu (biyotik ve abiyotik zararlılar) ormanlarımızın sağlık durumları ortaya konulmak üzere arazi çalışmalarına başlanılmıştır”