Beklenen karar geldi! Instagram engeli kalkacak

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’ndan son dakika açıklaması geldi. Instagram yetkilileriyle anlaşma sağlandı. Engelleme kalkacak.

5

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Instagram’a getirilen erişim engelinin sebeplerini ve sürecini detaylandırarak önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Uraloğlu, engelin kaldırılmasına yönelik ilerleme kaydedildiğini ve şirketin Türkiye’nin yasalarına uyması gerektiğini vurguladı.

Uraloğlu, Instagram’ın erişimini neden durdurduklarına ilişkin olarak, “Katalog suçlarla ilgili istediğimiz adımları atmadılar. İki toplantı gerçekleştirdik ve karşı tarafa hassasiyetlerimizi ilettik” dedi. Instagram yönetiminin bazı taleplerine “şirket kuralları” gerekçesiyle yanıt verdiğini ifade eden Uraloğlu, bu durumun kabul edilemez olduğunu belirtti. “Bir şirketin kendi kuralları kadar, bu ülkenin kanunları da vardır ve siz burada faaliyet gösteriyorsanız bu kurallara uymak zorundasınız” dedi.

Uraloğlu, özellikle İsmail Haniye ile ilgili yapılan taziye paylaşımlarının dahi tepki çektiğine dikkat çekti. Ancak, ilerleme sağlandığını ve Instagram’ın Türkiye’nin hassasiyetlerini dikkate alacağına dair umutlu olduklarını belirtti. “Ciddi bir aşama kaydettik. Zannediyorum ki çok uzamadan gerekli adımlar atılacak ve engel kalkacak” şeklinde konuştu.