KOSGEB'den girişimcilere büyük destek: Başvurular başladı

KOSGEB, girişimcileri desteklemeye yönelik “KOSGEB Girişimcilerini Seçiyor” mottosuyla yürüttüğü Girişimci Destek Programı kapsamında 2024 yılı 2. Çağrı başvurularının tarihlerini açıkladı. Başvurular, 1-30 Ağustos 2024 tarihleri arasında kabul edilecek.

5

KOSGEB, 2024-2028 stratejileri çerçevesinde Girişimci Destek Programı'nın üst limitini 375 bin TL’den 2 milyon TL’ye çıkararak önemli bir değişikliğe gitti. 2024 yılı 1. Çağrı başvuruları 10 Mayıs-28 Haziran tarihleri arasında alındı ve toplamda 3380 girişimci başvuruda bulundu. Başvurulardan 984’ü kurullardan geçerek, 01-15 Ağustos tarihleri arasında jüriler karşısına çıkacak.

Girişimci Destek Programı İş Geliştirme Desteği kapsamında girişimcilere 1,5 milyon TL’ye kadar yüzde 80 destek oranıyla geri ödemeli destek sağlanacak. Genç, kadın, engelli, gazi veya birinci derecede şehit yakını olan girişimciler için destek üst limitine 150 bin TL eklenebiliyor.

Destek, işletmelerin personel giderleri, makine-teçhizat ve kalıp giderleri, yazılım giderleri ve hizmet alımı (eğitim, danışmanlık, belgelendirme, test ve analiz, pazarlama, tasarım, sınai mülkiyet hakları) gibi çeşitli alanlarda sunulacak. Desteklenen sektörler arasında “İmalat, Telekomünikasyon, Bilgisayar Programlama, Danışmanlık ve İlgili Faaliyetler, Bilgi Hizmet Faaliyetleri, Bilimsel Araştırma ve Geliştirme Faaliyetleri” yer alıyor.

Geri ödemeli desteklerde herhangi bir faiz ve komisyon uygulanmayacak olup, geri ödemeler 36 aylık program süresi sonunda başlayacak. Bu fırsattan yararlanmak isteyen girişimcilerin başvurularını belirtilen tarih aralığında yapmaları gerektiği hatırlatılıyor.