Türkiye'de birçok mağazası bulunuyordu! 40 yıllık dev şirket iflasın eşiğinde

Ülke genelinde yaşanan ekonomik krizin etkileri gün geçtikçe daha çok hissediliyor. Bu kriz nedeniyle her gün onlarca ya iflas ediyor ya konkordato talep ediyor. Son olarak 40 yılı aşkın bir süredir faaliyet gösteren mutfak ürünleri satıcısı konkordato başvurusunda bulundu.

5

Türkiye genelinde 25 mağazası bulunan ve 40 yılı aşkın süredir faaliyet gösteren ünlü mutfak ürünleri markası AGE Mutfak Eşyaları A.Ş. (Bernardo), ekonomik zorluklarla karşı karşıya kaldı. Küresel ekonomik krizden ciddi şekilde etkilenen şirket, mali sorunlara çözüm bulmak amacıyla konkordato başvurusunda bulundu.

 

KONKORDATO TALEBİ ONAYLANDI

Bernardo'nun başvurusunu değerlendiren İstanbul 3. Asliye Ticaret Mahkemesi, 26 Temmuz 2024 tarihinde AGE Mutfak Eşyaları A.Ş.’nin konkordato talebini onayladı. Mahkeme, şirketin mali durumunu iyileştirmesi için 3 aylık geçici mühlet kararı vererek, bu süre zarfında alacaklıların şirket aleyhine işlem yapmasını durdurdu.

 

BAĞIMSIZ KOMİSERLER GÖREVLENDİRİLDİ

Mahkeme tarafından alınan kararla, bağımsız denetçi Doğan Gül, mali müşavir Ertuğrul Avcı ve hukukçu Ertan Demirkapı konkordato komiseri olarak atandı. Bu uzmanlar, şirketin mali durumunu yakından izleyecek ve iyileştirme planlarının uygulanmasını denetleyecek.

 

ALACAKLILARA 7 GÜN İTİRAZ SÜRESİ

AGE Mutfak Eşyaları A.Ş.'nin konkordato sürecine girmesi, alacaklıları da yakından ilgilendiriyor. Mahkeme, alacaklılara 7 gün içerisinde itiraz etme hakkı tanıdı. Şirketin geleceği, bu itirazlar ve konkordato sürecinin sonunda netlik kazanacak.

 

KRİZDEN ETKİLENEN BİR DİĞER FİRMA

Küresel ekonomik kriz, birçok büyük şirketin finansal dengelerini alt üst etti. Bernardo da bu süreçte zorluklarla karşılaşan firmalardan biri olarak dikkat çekiyor. İstanbul, İzmir, Bursa, Ankara ve Antalya gibi büyükşehirlerde 25 mağazası bulunan marka, konkordato kararıyla birlikte iflasın eşiğine gelmiş durumda.

 

GELECEK BELİRSİZ

AGE Mutfak Eşyaları A.Ş.'nin konkordato sürecinin nasıl sonuçlanacağı ve şirketin geleceğinin nasıl şekilleneceği önümüzdeki aylarda belli olacak.