Kürtçe trafik uyarı yazıları boyanarak kapatıldı

Dargeçit’te bazı işlek caddelerde yazılan "pêşî peya/önce yaya", trafik uyarı yazısı, polis eşliğinde Karayolları Müdürlüğü ekipleri tarafından silindi. DEM Parti Dargeçit İlçe Eşbaşkanı Abdurrahman Aslan, Kürtçe yazıların silinmesine tepki gösterdi.

5

Mardin’in Dargeçit ilçesinde Kürtçe yazılan trafik uyarı yazılarının üstü boyanarak kapatılması, ilçede tepkiye neden oldu.

Dargeçit Belediyesi'nin ilçenin farklı noktalarına yazdığı  “pêşî peya/önce yaya” yazıları, Karayolları Bölge Müdürlüğü ekipleri tarafından zırhlı araçlı polislerin eşliğinde beyaz boyayla kapatıldı.

Olay yerine giden DEM Parti Dargeçit İlçe Eşbaşkanı Abdurrahman Aslan, Kürtçe yazıların silinmesine tepki gösterdi.

ASLAN: İKİ CÜMLE KÜRTÇE YAZIYI KABUL ETMEYEN BİR ZİHNİYET HİÇBİR ZAMAN KARDEŞ DEĞİLDİR

Aslan, Kürtçe yazıların silinmesine tepki göstererek şu ifadelere yer verdi:

 “Yazılan iki cümleyi kabul etmeyen bir insan, insanlıktan nasibini almamıştır. Bunu herkes bilsin. Hani diyorlarya biz kardeşiz, bu mudur kardeşlik? İki cümle kürtçe yazıyı kabul etmeyen bir zihniyet hiçbir zaman kardeş değildir. Hiçbir zaman kardeş değiliz, kardeşte olamayız! Bunu herkes bilsin işte zihniyet budur. İşte Türk’üm kardeşim diyen Zihniyet! İşte zihniyet budur. İki Kütçe yazıyı tahammül etmeyen bir zihniyet işte budur arkadaşlar. Bu mudur kardeşliğimiz? Bu mudur demokrasi dediğiniz? İki cümle yazıyı tahammül edemeyen bir zihniyet gelip bize insanlık dersi veremez. Bunu herkes bilsin. Bizim kardeşliğimiz budur değil mi?”