Tiryakileri kahredecek haber! Zam için tarih verdi…

Temmuz ayında ÖTV zammıyla birlikte sigara fiyatları cepleri yakmıştı. Henüz bu zammın etkileri tam olarak sindirilmeden, sektörden yeni bir zam haberi geldi. İşte detaylar…

5

Temmuz ayı ile birlikte sigara fiyatlarına otomatik Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) zammı gelmişti. Son zammın ardından bir ay geçmeden yeni bir zam haberi daha geldi.

ÖTV zammının etkileri dinmeden, sigara kullanıcılarını yeni bir zam haberi daha bekliyor. Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Erol Dündar'ın açıklamasına göre, ağustos ayının ilk yarısında sigaraya ortalama 4-5 TL daha zam yapılması öngörülüyor.

TEMMUZ AYINDAKİ ZAMLAR NEDEN YETERLİ OLMADI?

Dündar, Temmuz ayında sigaraya gelen zamların aslında 8-9 TL bandında olması gerektiğini ancak sigara şirketlerinin fiyat listelerindeki tutumluluk nedeniyle zamların kısıldığını belirtti. Bu durum, tekel bayi işletmecilerini oldukça zor durumda bıraktı.

ENFLASYONUN ETKİSİ VE ÖTV YÜKÜ

TÜİK tarafından açıklanan son enflasyon verileriyle birlikte alkollü içki ve sigaraya uygulanan Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) oranı yüzde 47.39'a yükselmişti. Bu durum, sigara fiyatlarındaki artışın en büyük nedenlerinden biri olarak gösteriliyor.

"AĞUSTOS'TA 4-5 TL DAHA ZAM GELECEK"

Zammın kısılması ve ileri döneme bırakılması sebebiyle tekel bayi işletmecilerinin zor durumda olduğunu dile getiren Dündar, “Ortalama 4-5 TL daha zam gelecek. Ağustosun ilk 2 haftası içinde gelmeye başlar.” ifadelerini kullandı.