E-ticaret sektöründe devrim niteliğinde değişiklikler!

E-ticaret sektöründe devrim niteliğinde değişiklikler içeren yeni kanun teklifi, TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu'nda ele alınacak. AK Parti tarafından sunulan ve iki yıl önce yürürlüğe giren E-ticaret Kanunu’nda yapılan değişiklikle, e-ticaret platformlarına ihracata katkı karşılığı "lisans bedeli" desteği sağlanacak.

5

E-ticaret Kanunu'nda önemli değişiklikler içeren yeni düzenleme Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu'nda görüşülecek. 
AK Parti’nin sunduğu kanun teklifi, iki yıl önce yürürlüğe giren E-ticaret Kanunu’nda değişiklikler öngörüyor. Yeni düzenleme ile e-ticaret platformlarına ihracata katkı sağladıkları ölçüde "lisans bedeli" desteği verilecek.
Kanun teklifi kapsamında, ihracat ve teşvik belgesi kapsamındaki yatırımlar, e-ticaret platformları tarafından lisans bedelinden düşülebilecek. Bu değişiklikle birlikte firmalar, mevcut lisans bedellerinin 6-7 kat daha azını ödeyecek. 2024 yılı lisans ücretleri için harcamaların 4 katı, 2025 yılı lisans ücretleri için ise harcamaların 3 katı indirim uygulanacak.
Yeni düzenlemenin gerekçeleri arasında, Türkiye’de e-ticaretin 2023 yılında yüzde 119.67 oranında artış göstermesi ve küresel e-ticaret platformlarının Türkiye pazarındaki etkisinin artması bulunuyor. Yasayla birlikte, yüksek teknoloji yatırımlarının teşvik edilmesi ve sınır ötesi elektronik ticaret faaliyetlerinin artırılması hedefleniyor.