Uzmanından korkutan uyarı: Yarın bu illerde her yer tatil ilan edilmeli yoksa…

Hava sıcaklıklarının tüm ülkeyi etkisi altına aldığı şu günlerde, bazı illerde durum kritik seviyeye ulaşmış durumda. Meteoroloji Uzmanı Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu, önümüzdeki hafta için önemli bir uyarıda bulunarak, bazı illerde sıcaklıkların 40 derece civarına yükseleceğini ve bu illerde idari izin verilmesi gerektiğini vurguladı.

5

Küresel ısınma yerkürede sellere, taşkınlara ve yangınlara neden olurken rekor sıcaklıklar da kaydedilmeye devam ediyor.

Türkiye'nin birçok bölgesinde hava sıcaklıklarının rekor seviyelere ulaşmasıyla birlikte Meteoroloji Uzmanı Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu, önemli bir uyarıda bulundu. Kadıoğlu, önümüzdeki hafta için bazı illerde sıcaklıkların 40 derece civarına çıkabileceğini belirterek, idari izin verilmesi gerektiğini vurguladı.

Özellikle Edirne, İzmir, Aydın, Manisa, Gaziantep, Diyarbakır gibi iller için idari izin çağrısı yapan Kadıoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şunları dile getirdi: "Önümüzdeki pazartesi ve onu takip eden günlerde hava sıcaklığı 40 C civarında olacak olan bu illerde idari izin verilmeli, dışarıda çalışma saatleri 10:00-16:00 öncesi ve sonrasına çekilmeli. Yananı Allah görür bir de siz görün."

Son günlerde ülke genelinde sıcaklıkların etkisini artırmasıyla birlikte, Hatay'da 62,5 dereceye varan sıcaklık ölçülürken, Bodrum'da asfaltın erimesine kadar varan etkiler görüldü. Küresel ısınmanın yol açtığı bu aşırı sıcaklar, sel, taşkın ve yangın gibi doğal felaketlere neden olma potansiyeli taşıyor.