Şanlıurfa, Gaziantep, Diyarbakır yine şaşırtmadı! Bu illerden göçün nedeni belli oldu

TÜİK yaptığı araştırmaya göre Türkiye'nin en mutlu illeri belli oldu. Araştırma sonuçları, mutluluğun Karadeniz'den İç Anadolu'ya kadar uzanan geniş bir coğrafyaya yayıldığını gösteriyor. Fakat ne yazık ki Şanlıurfa, Gaziantep ve Diyarbakır mutlu iller arasında yer almıyor. İşte detaylar…

5

Türkiye İstatistik Kurumu’nu (TÜİK) yaptığı araştırmalar sonucunda Türkiye'nin hangi şehirlerinin daha mutlu olduğu açıkladı. 

MUTLULUK ZİRVESİNDE SİNOP VAR!

Araştırmaya göre, Türkiye'nin en mutlu şehri yüzde 77,66'lık mutluluk oranıyla Sinop. Bu sonuç, Sinop'un "mutlu insanlar şehri" olarak anılmasının sebebini de açıklıyor. 216.460 nüfuslu Sinop, mutluluğun ön planda olduğu bir şehir konumunda.

SİNOP'U AFYONKARAHİSAR VE BAYBURT TAKİP EDİYOR

Sinop'un ardından gelen ikinci sıradaki il ise yüzde 76,43 mutluluk oranıyla Afyonkarahisar. Bayburt ise yüzde 75,91 oranıyla üçüncü sırada yer alıyor.

DİĞER MUTLU ŞEHİRLER

Kırıkkale, Kütahya, Çankırı, Düzce, Uşak, Siirt ve Şırnak da ilk 10 sıradaki diğer mutlu iller arasında yer alıyor.

ŞANLIURFA, GAZİANTEP VE DİYARBAKIR NEDEN İLK 10'DA DEĞİL?

Araştırmada yer alan şehirlere bakıldığında Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nden herhangi bir ilin ilk 10'da yer almaması dikkat çekiyor. Bunun sebepleri ise araştırma kapsamında ele alınmamış olsa da, bölgenin sosyoekonomik durumu, işsizlik oranları, güvenlik gibi faktörlerin mutluluk seviyesini olumsuz etkilediği düşünülebilir.