Arsa alacaklar dikkat: Anaparayı kısa sürece 3'e katlıyor Bu iki yerden arsa ve tarla alanlar daha çok kazanıyor

Son yıllarda, gayrimenkul yatırımları arasında arsalar önemli bir yer tutmaya başladı. Konut yatırımlarının enflasyondan daha düşük getiri sağlaması, yatırımcıları arsa ve araziye yöneltti.

5

Son yıllarda, gayrimenkul yatırımları arasında arsalar öne çıkan bir yatırım aracı haline geldi 

Gayrimenkul uzmanlarına göre, arsa ve araziler, orta ve uzun vadede konut yatırımlarına kıyasla daha yüksek getiri sağlayabiliyor. Özellikle son 1 yılda arsa fiyatları 3 kata kadar artarak dikkat çekici bir prim yaptı.

Konut fiyatlarının enflasyonun altında kaldığı bir dönemde, arsa yatırımları enflasyona karşı korunma sağlıyor ve yatırımcılara reel getiri imkanı sunuyor.

Deprem gibi afetler ve konut kredi erişiminin zorlaşması, vatandaşları alternatif yaşam alanları ve yatırım seçenekleri arayışına itti. Bu durum, arsa ve araziye olan talebi artırdı.

Arsalar, Tiny House gibi yeni nesil yaşam tarzlarına da uyum sağlayarak yatırımcılara farklı kullanım imkanları sunuyor.

Arsa yatırımları, kısa vadeli kazançtan ziyade uzun vadeli bir yatırım aracı olarak görülüyor. Bu nedenle, sabırlı yatırımcılar için cazip bir seçenek oluşturuyor.

‘YÜKSEK GETİRİ SAĞLIYOR’

Milliyet'in haberine göre 1 yıl içerisinde arsa ve arazilerin 3 kata kadar arttığını söyleyen Gayrimenkul Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı, yaptığı açıklamalarda ifadeleri kullandı: 

“Gayrimenkul piyasasında konutların fiyatlarına baktığımızda son 1 yılda enflasyonun altında getiri sağladı.

Arsa ve arazide özellikle fiyatların geriden geldiğini değerlendirirsek, arsa ve araziler orta ve uzun vadede nispeten daha yüksek getiriler sağlayabiliyor.

Geçen yıl konut dışı arsa ve arazi satışları tarihi bir rakama ulaşmıştı. Konut tarafında krediye erişimin zorlaştığını varsayarsak insanların gayrimenkulde en iyi alternatif olarak bütçelerine göre bulabileceği arsa ve araziler oluyor.

 BU YERLERE DİKKAT!

İstanbul ve çevresinde en çok yatırım çeken bölgelerden birincisi özellikle Tekirdağ’dan başlıyor. Tekirdağ ve Kırklareli bu noktada öncelikli yerlerden bir tanesi. Tekirdağ ve Kırklareli’nde insanlar yazlık yapmak amacıyla değerlendirebiliyor. Edirne biraz daha orta ve uzun vadeli yatırımlar için değerlendiriliyor.