Şanlıurfa’da bu köy 3 aydır susuz! 30 metre derinlikteki kuyudan iple çekiyorlar…

Siverek ilçesine bağlı Ortanca Mahallesi'nde yaşayan vatandaşlar, yaklaşık 3 aydır susuzluk sorunu yaşıyor. Köy kuyularının çalışmadığı için içme suyu ihtiyacını iple kuyulardan çekmek zorunda kalan mahalleliler, yetkililerden çözüm bekliyor. ŞUSKİ'nin yakın zamanda çalışma başlatacağı öğrenildi.

5

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesine bağlı Ortanca Mahallesi'nde yaşayan vatandaşlar, yaklaşık 3 aydır devam eden su sorununun çözümü için yetkililerden yardım bekliyor.

Mahallesi sakinleri, köy kuyusunun uzun süredir çalışmadığını ve bu durumdan dolayı büyük sıkıntı yaşadıklarını dile getirdi. Mahalleliler, ihtiyaç duydukları suyu 30 metre derinlikteki kuyudan iple çekmek zorunda kaldıklarını ve bu suyun da her zaman yeterli olmadığını ifade etti.

“SABAH GELİYOR, AKŞAM YOK”

Bir mahalleli, "Köy kuyusu çalışmıyor. Biz suyu iple çekiyoruz. Hayvanlara böyle su veriyoruz. Bu suyu biz içiyoruz. Halimiz budur. 30 metre yerin dibinde iple çekiyoruz. O da içinde su yok. Sabah geliyor, akşam yok. Hayvanlar hep susuz. Biz köydeyiz perişan olmuşuz. Bayram öncesinden bugüne suyumuz gelmiyor." dedi.

ÇALIŞMALAR BAŞLAYACAK

Mahalleliler yetkililere sorunu bildirdiklerini aktardı.

İhbar ŞUSKİ'ye ulaştıktan sonra programa alındığı ve etkililerinden alınan bilgiye göre bir haftaya kadar çalışma başlatılacağı öğrenildi.