Şanlıurfa komşularıyla birlikte battı!

Ekonomik krizin gölgesinde artan borçluluk, Türkiye'nin güneydoğusunda endişe verici boyutlara ulaştı. Tüketici kredilerinde ödeme güçlüğü yaşayan illerin sıralamasında ilk 10’da yer alan Şanlıurfa, Adıyaman, Diyarbakır ve Mardin, borç batağında boğulan şehirler arasında yer alıyor.

5

Ekonomik krizin gölgesinde milyonlarca kişi nakit sıkıntısı yaşıyor ve bu durum onları krediye sürüklüyor. İhtiyaçlarını krediyle karşılamaya çalışan vatandaşlar, borç batağına saplanıyor ve bir kısır döngüye giriyor. Kredi borçlarını ödemek için yeni krediler çeken kişilerde ödeme gecikmeleri ve ödememe problemleri de artıyor.

Kimileri ise başvurdukları tüketici kredilerini öderken gecikme ya da ödeyememe gibi problemlerle karşılaşıyor. Bu kapsamda yapılan bir araştırmayla tüketici kredilerinde en yüksek ödenmeme oranının olduğu iller sıralandı. 

EN YÜKSEK ÖDENMEME ORANININ OLDUĞU İLLER 

Ünlü ekonomist Şenol Babuşcu, sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşımda tüketici kredilerinde en yüksek ödenmeme oranının olduğu illeri açıkladı. Bu iller arasında Şanlıurfa, Adıyaman, Diyarbakır ve Mardin öne çıkıyor.

İşte o iller:

DİYARBAKIR

MARDİN

BATMAN

ŞANLIURFA

ADANA

ŞIRNAK

HATAY

MERSİN

HAKKARİ

ADIYAMAN