Şanlıurfalı genç kızın sır intiharı! İddialar kan dondurdu

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi'nde okuyan Şanlıurfalı Ronya Koç isimli genç yurt odasında canına kıydı. İntihar nedenine ilişkin ileri sürülen iddialar ise kan dondurdu.

5

Antalya’nın Alanya ilçesinde bulunan Alaaddin Keykubat Üniversitesi’nde Diş Hekimliği Fakültesi 4’üncü sınıf öğrencisi olan Şanlıurfalı Ronya Koç (23), 28 Haziran’da akşam saatlerinde kaldığı yurtta şüpheli bir şekilde yaşamını yitirdi. 

Koç’un, Konaklı Stadı’nda yapılan mezuniyet töreninin ardından kaldığı yurda gelerek, intihar ettiği iddia edildi. Koç’un cansız bedeni, Antalya Adli Tıp Kurumu morgundaki otopsi işlemlerinin ardından ailesi tarafından alınarak, Aydın’ın Söke ilçesinde toprağa verildi.

İDDİALAR KAN DONDURDU!

Koç'un ölümüne dair çeşitli iddialar ortaya atıldı. Bazı öğrenciler, Koç'un mezuniyetini tamamlayamadığı ve bu durumun onu derin bir üzüntüye sürüklediğini belirtti. Bir kız öğrenci ise ismini vermek istemeyerek, Koç'un kasıtlı olarak sınıfta bırakıldığını iddia etti.

Koç'un ölümüne dair bir başka iddia ise, bir akademisyenin mobbinge maruz kaldığı yönünde. Ancak bu iddialar henüz resmi makamlar tarafından doğrulanmış değil.

Olayla ilgili detaylı soruşturma devam ederken, Koç'un ani ve dramatik ölümü, arkadaşları arasında derin bir üzüntü ve şok yarattı.

Üniversite yönetimi sosyal medya hesaplarından taziye mesajı yayınladı.

ÜNİVERSİTEDEN AÇIKLAMA

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi’nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Üniversitemiz Diş Hekimliği Fakültesi öğrencisi R.K.’nın vefatı hepimizi derinden sarsmış ve büyük bir üzüntüye boğmuştur. Öğrencimiz R.K., 4. sınıf öğrencisi olarak eğitimine devam ederken, son stajını başarılı bir şekilde tamamlayıp 28.06.2024 Cuma günü saat 17.00 civarında okulumuzdan sorunsuz ve mutlu bir şekilde ayrılmış; sonrasında gecenin ilerleyen saatlerinde bizler bu acı haberi almış bulunmaktayız. Bu acı olaya ilişkin gerekli incelemeler ve soruşturmalar adli makamlar tarafından titizlikle sürdürülmektedir. Üniversitemizde olayın ilk anından itibaren konuyu tüm hassasiyetiyle takip etmektedir. Üniversitemiz, öğrencimizin kederli ailesinin acısını paylaşmak için her türlü desteği sunmaya ve gereken tüm çabayı göstermeye devam etmektedir. Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi olarak başta merhume öğrencimizin ailesi olmak üzere tüm yakınlarına ve sevenlerine başsağlığı diliyoruz.”