Emekliye zam teklifi yarın Meclis'te

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler'den emekli aylığına ilişkin önemli bir açıklama geldi. Güler, en düşük emekli aylığına yönelik düzenlemenin yarın Meclis Başkanlığı'na sunulacağını açıkladı.

5

 

En düşük emekli aylığında yapılacak zam için yürütülen çalışmalar son aşamaya geldi. Düzenleme yarın Meclis'e sunulacak.

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, en düşük emekli aylığına yönelik düzenlemenin yarın Meclis Başkanlığı'na sunulacağını duyurdu.

Güler, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz başkanlığında Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ile AK Parti Genel Başkanvekilleri Mustafa Elitaş ve Efkan Ala'nın da yer aldığı bir değerlendirme toplantısı yapıldığını kaydetti.

AK Parti Grup Başkanı Güler, düzenlemeye ilişkin şunları kaydetti;

“Ortaya bazı rakamlar çıktı. Bu rakam itibarıyla Sayın Cumhurbaşkanımıza arz edeceğiz. Bu akşam rakam netleşecek. Bazı alternatifler var, bütçe karşılığının çok iyi belirlenmesi ve sürdürülebilirliği sağlanması lazım. Artışa ilişkin düzenlemeyi yarın Meclis Başkanlığı'na sunmayı düşünüyoruz.”