ÖTV indirimi gelecek otomobiller belli oldu!

TBMM'ye sunulan yeni yasa taslağıyla birlikte, şarj edilebilir hibrit otomobillere ÖTV indirimi müjdesi geldi. ÖTV indirimi gelecek otomobil modellerinin hangileri olacağı da belli oldu…

5

TBMM’ye sunulan ve ÖTV indirimi gelecek otomobil modellerinin hangileri olacağı belli oldu. işte düşük ÖTV'li otomobiller...

Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) sunulan yeni kanun teklifi, çevre dostu teknolojilere geçişi teşvik etmeyi amaçlıyor. Bu çerçevede, şarj edilebilir hibrit otomobiller için Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) indirimleri planlanıyor.

Kanun teklifinin kabul edilmesi durumunda, ÖTV oranları bazı şarj edilebilir hibrit otomobillerde yüzde 80'den yüzde 30'a kadar düşürülecek. İndirimden yararlanacak modeller arasında öne çıkanlar şunlar:

BYD Seal U DM-IBMW X1 xDrive30eSKODA Kodiaq 1.5 TSI (204 PS) PHEVDS-9 E-TENSE 250

Ayrıca, henüz kesinleşmemiş WLTP verilerine göre belirlenecek diğer modeller de teşvik kapsamında yer alacak. Bu modeller arasında AUDI A3 PHEV, MG E-HS PHEV, CHERY PHEV, DS4, DS7 PHEV, HYUNDAI Tucson PHEV, KIA Sportage PHEV, OPEL Astra PHEV, OPEL Grandland PHEV, CITROEN C5 PHEV ve VOLKSWAGEN Golf PHEV bulunuyor.

Bu düzenlemeyle Türkiye'de elektrikli ve hibrit araç kullanımının artırılması, çevre dostu teknolojilere geçişin teşvik edilmesi ve otomotiv sektöründe çeşitliliğin artırılması hedefleniyor. Kanun teklifinin detayları üzerindeki çalışmalar devam ediyor.