Ünlü ekonomistten dikkat çeken uyarı: Şok yükselişlere hazır olun

Ünlü ekonomist Selçuk Geçer, piyasalarda son günlerde yaşanan dalgalanmalara ve özellikle ABD'de Trump'a yönelik suikast girişiminin etkilerine dikkat çekti. Geçer, yatırımcılara "şok yükselişlere hazır olun" uyarısında bulundu.

5

Ünlü ekonomist Selçuk Geçer, son günlerde piyasalarda yaşanan dalgalanmalara ve özellikle ABD'de Trump'a yönelik suikast girişiminin etkilerine ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

GEÇER: DOLAR DA YÜKSELİŞ EĞİLİMİNE GEÇECEKTİR


ABD'de gerçekleşen suikast girişiminin piyasalarda kısa vadeli dalgalanmalara neden olduğunu belirten Geçer, “Evet, piyasalar, suikast girişiminin hemen ardından kısa vadeli dalgalanmalar yaşadı ve hatta açık olan bazı ana endekslerde belirgin düşüşler gözlemlendi. Ancak önümüzdeki hafta özellikle Trump’ın kazanma ihtimalinin daha çok konuşulması ile birlikte riskli varlıklarda ciddi yükselişler, güvenli liman tarafında ise satış baskısı görebiliriz. Ayrıca hafif güç kaybeden dolar da yükseliş eğilimine geçecektir” dedi.

ALTINDA SATIŞ BASKISININ ARTABİLECEĞİNE İŞARET ETTİ


Geçer, altının talebinde sınırlı artış gözlemlendiğini ancak Trump'ın başkanlık şansının yükselmesiyle birlikte altında satış baskısının artabileceğine işaret etti. ABD hisse senetlerinin de satış baskısı altında kaldığını belirten Geçer, Trump lehine dönen seçim bahislerinin doları ve ABD hisselerini güçlendirebileceğini vurguladı.


"ŞOK YÜKSELİŞ OLACAK"

Bitcoin ve kripto paralarda ilgili Geçer,"Son haftalarda satılan Bitcoin ve kriptolar tarafındaysa şok yükselişlere hazır olun derim" dedi.

Gelişmeleri Türkiye açısından değerlendiren Geçer, savunma sanayisi ve ekonomi üzerinde finansal baskılar daha da artırabileceğini aktarırken yeni rahip ve mektup skandallarının da yaşanabileceğini göz önünde bulundurulması gerektiğini ifade etti.


Trump'ın politikalarına uyum sağlamak isteyen iş dünyasının esnek politikalar ve ekonomik işbirlikleri konusunda dikkatli olması gerektiğini vurgulayan Geçer, bu işbirliklerinin tamamen Amerikan çıkarları doğrultusunda olabileceğine dikkat çekti.

Son olarak Geçer, Türkiye'nin önümüzdeki dönemde dolar ve ekonomi alanında büyük dalgalanmalara karşı hazırlıklı olması gerektiğini belirtti.