KPSS lisans oturumlarında ilk hafta tamamlandı!

ÖSYM tarafından düzenlenen KPSS lisans oturumlarında ilk hafta, eğitim bilimleri oturumunun sona ermesiyle geride kaldı. Türkiye genelinde 81 il ve Lefkoşa'da yapılan sınavda adaylar, ilk oturuma genel yetenek-genel kültür ile başladı, öğleden sonra ise eğitim bilimleri testini çözdü.

5

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM) düzenlenen Kamu Personel Seçme Sınavı'nda (KPSS), eğitim bilimleri oturumunun sona ermesiyle ilk hafta geride kaldı.

Türkiye genelinde 81 il ve Lefkoşa'da gerçekleştirilen sınav maratonu, adayların genel yetenek-genel kültür oturumuyla başlayıp öğleden sonra eğitim bilimleri testini çözmesiyle sona erdi.

Toplamda 120 soru için 130 dakika süre ayrılan genel yetenek-genel kültür oturumu, sabah saatlerinde başladı. Öğleden sonra gerçekleştirilen eğitim bilimleri oturumunda ise adaylara 80 soru için 100 dakika verildi.

KPSS'nin devam eden sürecinde ise 20-21 Temmuz'da Alan Bilgisi Sınavları, ardından 4 Ağustos'ta Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) yapılacak. Tüm oturumlar boyunca yaklaşık 300 bin görevlinin katılımıyla sınav süreci yönetiliyor.

Sınav sonuçlarının açıklanması ise 23 Ağustos tarihinde planlanıyor.