Ünlü içecek markasında tespit edildi! Marketlerden toplatılıyor…

Dünyaca ünlü içecek markası Coca-Cola'nın bir ürününde ciddi bir sağlık riski oluşturabilecek kimyasal madde tespit edilmesi üzerine Fransa'da acil bir geri çağırma kararı alındı.

5

Fransız perakende zincirleri, marketler ve restoranlarda satılan Coca-Cola Cherry 33’lük kutularının belirli bir üretim serisinde Bisfenol A (BPA) içerdiği ortaya çıktı. Fransa hükümetine ait RappelConso sitesi, özellikle 8/02/2025 L09B numaralı üretim serisi için BPA içeren fenoksi reçinesinin kullanıldığını ve bu maddenin insan sağlığı üzerinde büyük tehdit oluşturduğunu bildirdi.

Sanayi Gazetesi’nde yer alan habere göre, BPA'nın endokrin bozucu etkileri nedeniyle özellikle hamile kadınlar için yüksek risk taşıdığı vurgulandı. Fransız Sağlık Bakanlığı daha önce bu tür maddelerin üreme bozuklukları, metabolik bozukluklar ve hormon bağımlı kanserler üzerinde olası etkilerine dikkat çekmişti.

RappelConso, tüketicileri bu ürünleri tüketmemeleri konusunda ısrarla uyardı ve bu ürünleri B&M dağıtım firmasına iade etmelerini önerdi. Fransa'da gıda ambalajlarında BPA içeren ürünlerin 2012 yılından beri yasaklandığı hatırlatıldı.

Bu gelişme üzerine Coca-Cola'nın söz konusu ürünü acil bir şekilde toplatılacak ve tüketicilerin sağlıklarını riske atmamaları için dikkatli olmaları gerektiği vurgulandı.