Aralarında Şanlıurfa’da var! Yüzlerce kilo ele geçirildi

Şanlıurfa dahil 45 ilde zehir tacirlerine yönelik 765 ekip Bin 910 personel ve 9 hava aracı ile operasyon düzenlendi. Operasyonda yüzlerce uyuşturucu madde ele geçirilirken 320 şüpheli gözaltına alındı.

5

Bakan Yerlikaya, 45 İlde Emniyet ve Jandarma tarafından zehir tacirlerinin yerel suç örgütlerine, uyuşturucu madde imalatçılarına ve sokak satıcılarına yönelik düzenlenen “narkoçelik-25” operasyonlarında; 538 kg uyuşturucu madde, 2 milyon 3️0 bin 5️00 adet kök kenevir ve kök skunk,188 bin adet uyuşturucu hap ele geçirildiğini duyurdu.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Şanlıurfa’nın da aralarında bulunduğu 45 ilde uyuşturucu satıcılarına yönelik operasyon düzenlendiğini açıkladı.

Yerlikaya, 45 ilde emniyet ve jandarma tarafından zehir tacirlerinin yerel suç örgütlerine, uyuşturucu madde imalatçılarına ve sokak satıcılarına yönelik düzenlenen “Narkoçelik-25” operasyonlarında; 538 kg uyuşturucu madde, 2 milyon 30 bin 500 adet kök kenevir ve kök skunk, 188 bin adet uyuşturucu hap ele geçirildiğini ifade etti.

765 EKİP KATILDI

320 zehir taciri ve sokak satıcısının yakalandığı operasyona ilişkin olarak Yerlikaya,

“Aziz milletimizin bilmesini isterim ki;

Ülkemizi zehir tacirlerinden ve sokak satıcılarından temizlemeye kararlıyız. Ülkemizin dört bir yanında zehir tacirlerine karşı operasyonlarımız artarak devam edecek.

Emniyet Genel Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Başkanlığı ve Jandarma Genel Komutanlığı KOM Daire Başkanlığı koordinesinde; İl Emniyet Müdürlükleri ve İl Jandarma Komutanlıklarınca;

45 İLDE DÜZENLENDİ.

765 ekip ve 1.910 personel, 9 hava aracı ve26 narkotik dedektör köpeğinin katılımıyla İstanbul, Ankara, Gaziantep, Adana, Sivas, İzmir, Denizli, Konya, Şanlıurfa, Antalya, Malatya, Mersin, Bursa, Samsun, Afyonkarahisar, Balıkesir, Sakarya, Tekirdağ, Kayseri, Burdur, Manisa, Batman, Çorum, Isparta, Hatay, Kahramanmaraş, Düzce, Giresun, Kütahya, Osmaniye, Siirt, Yozgat, Eskişehir, Mardin, Muğla, Adıyaman, Bitlis, Bolu, Kırıkkale, Kilis, Hakkâri, Rize, Yalova, Ağrı ve Diyarbakır olmak üzere 45 ilde "NARKOÇELİK-25” operasyonları düzenlendi” ifadelerini kullandı.