Büyük gün geldi çattı!  Yarın Şanlıurfa’yı ne bekliyor?

Yarın, Şanlıurfa'da konut kiralarında önemli bir değişiklik olacak. Konut kiralarındaki yüzde 25 artış sınırlaması sona eriyor. İlgili bakanlıkların açıklamalarına göre, bu sınırlamanın uzatılması beklenmiyor. Bu durum, Şanlıurfa'da yaşayan kiracılar ve ev sahipleri için büyük bir değişiklik anlamına geliyor.

5

Yarın itibariyle Şanlıurfa dahil 81 ilde konut kiralarında önemli bir değişiklik gerçekleşecek. Konut kiralarındaki yüzde 25 artış sınırlaması sona eriyor. 

Konut kiralarındaki yüzde 25 artış sınırlaması sona eriyor ve bu durum, özellikle Şanlıurfa'da yaşayan kiracılar ve ev sahipleri için önem arz ediyor. İlgili bakanlıkların açıklamalarına göre, bu sınırlamanın üçüncü kez uzatılmayacak olmasıyla birlikte, kiracılar ve ev sahipleri kira sözleşmelerini yenileme ve kira bedellerini belirleme sürecinde yeni düzenlemelere hazırlıklı olmalıdırlar.

İşyeri kiraları için ise herhangi bir değişiklik söz konusu değil; işyeri kiralarında TÜFE artış sınırı uygulaması aynen devam edecek. Bu durumda, işyeri kiracıları TÜFE oranlarına göre kira artışlarıyla karşı karşıya kalacaklar.

Şanlıurfa'da yaşayanlar için kira sözleşmelerinin yenilenmesi ve kira bedellerinin belirlenmesi sürecinde dikkatli olunması gereken bir döneme giriliyor. Kiracılar ve ev sahipleri, yeni düzenlemelere göre gerekli hazırlıkları yapmalı ve önlem almalı.